Truck Blog

 • Don't Panic!

  Een naam verzinnen voor een transportbedrijf kan heel eenvoudig zijn. Neem nou deze uit Aruba: Don't Panic!
 • Scania 93M 280 gerestaureerd

  Het merk Scania is zonder twijfel het meest gerestaureerde en verzamelde truckmerk. Toch weten sommigen mij te verrassen door te kiezen voor een wat minder voor de hand liggend model.
 • Op weg naar Dakar

  Na de Pré-Proloog en de nodige team presentaties hier en daar in het land gaat het nu dan echt gebeuren. De teams zijn onderweg naar Latijns Amerika.
 • Renault Trucks niet op 'thuiswedstrijd' Solutrans

  Van oorsprong is Solutrans een beurs voor trailers, waar de trucks later bij kwamen. Nu heeft het nogal gerommeld in tentoonstellingsland, ook bij ons. Maar dat Renault Trucks niet te zien was op het trucksfeestje wat zich afspeelt in de eigen achtertuin van dit merk, was toch wel...
 • Enorme boete voor Wetron

  Wetron in Weert is veroordeeld tot een boete van een kwart miljoen Euro wegens het illegaal inzetten van Roemeense chauffeurs. Daarnaast werd het bedrijf veroordeeld tot boetes wegens overtredingen van de arbeidstijdenwet.
 • Een Bentley op Truckblog?

  Wat is dat nou, een Bentley op Truckblog? Jazeker.. Als je zo'n lomp ding weet te ontwerpen voor een prijs waarvoor je probleemloos twee hele dikke trekkers kunt kopen dan heb je hier een plekje verdiend..
 • Girteka en Waberer's komen onze kant op

  Vandaag werd bekend dat het Litouwse bedrijf Girteka een belang neemt in het Deense Thermo Transit. De reus en klein duimpje, want Thermo Transit heeft 400 trailers en Girteka heeft er dik 3.000. De omvang van Girteka en die van Waberer's geven aan hoe het wegvervoer in Europa verandert. 
 • Wemmers betreurt uitlekken ILT rapport

  Wemmers Transport uit Bleskensgraaf ligt onder vuur. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil het transportbedrijf voor de rechter slepen vanwege het illegaal tewerkstellen van goedkope buitenlandse chauffeurs.
 • De Boer Tijnje investeert in Euro-6

  De Boer Transport Service BV in mijn woonplaats Tijnje is druk aan het investeren. Na jaren kwam er enige tijd geleden een nieuwe DAF XF in de nieuwe kleuren en nu zijn daar twee nieuwe Scania trekkers aan toegevoegd.De DAF trekker is een hele bijzondere, want deze drie asser kwam als...
 • Hans Stacey weer in een MAN

  Eén van de opvallende transfers in de Dakar voor 2016 is de move die Hans Stacey maakte. Hij verruilde de Iveco van Team de Rooy voor een MAN rallytruck van het Veka team.
 • De Iveco's van Jan & Zn

  Voor BIGtruck nummer 3 uit november 2013 maakte ik een reportage over een zwaartransport met Jan Jongsma en zonen uit Steenwijk. Op het terrein van een waterzuivering in Amsterdam werden een aantal grote silo's geplaatst en voor het transport daar van werd de hulp ingeroepen van Jan.
 • Western Star 5700ex voor HSF Logistics

  HSF Logistics heeft een schitterende Western Star 5700ex op de weg gezet. Het bedrijf reed eerder ook al met een Volvo VN trekker. Deze nieuwe Amerikaan is bij ons weten de eerste van dit model in Europa.
 • Nieuw van VW en MAN, de TGE

  Nadat Volkswagen jarenlang samen met Mercedes-Benz busjes bouwde komen ze nu met een compleet eigen model. De huidige Crafter serie wordt volgend jaar afgelost door een nieuw model en die zal ook als MAN TGE worden verkocht. Daarmee zijn we terug bij af, want deze move maakten de beide merken...
 • Dronken Pool veroorzaakt ongeval

  En vanmorgen was het weer prijs in België. Een Nederlandse chauffeur klapte vol achterop een stilstaande vrachtwagen combinatie bij Sint-Job-In-'t Goor. De Nederlandse chauffeur kan het gelukkig navertellen. Terwijl het gebeurde was de politie onderweg. De Oostblok 'collega' viel namelijk op...
 • Warmdraaien voor Dakar 2016

  Aanstaande zondag, 8 november en dus niet 9 november zoals in de banner te lezen is! is het weer zo ver, de Dakar pré proloog in Valkenswaard! Tijdens dit unieke evenement presenteren de teams zich die ingeschreven zijn voor de komende editie van de zwaarste rally ter wereld!
 • Engels autotransport

  In Engeland hebben ze door de ruime wetgeving op het gebied van de hoogte wat meer ruimte voor creatieve oplossingen. Zo trof ik vorige week deze autotranporter aan van Eddie Stobart. In totaal vervoert deze combi maar liefst negen forse personenwagens waarbij de voorste vervaarlijk overhangt....
 • Klaagzang over Belgische LZV

  Uit de Belgische media, preciezer, de Kamer van Koophandel van Antwerpen komt deze bijdrage die duidelijk laat zin in welke patstelling de Belgische proef met Lange en Zware Voertuigen terecht is gekomen. Het doet vrezen dat onze zuiderburen hun eigen Fyra-syndroom aan het oplopen zijn. Let...
 • Geslaagde BedrijfsautoRAI 2015

  Vanmorgen openden de deuren voor de laatste dag van de BedrijfsautoRAI 2015. Hele drommen mensen stonden al voor de deur en het was even dringen bij de kaartcontrole. Op de beursvloer verdeelde het publiek zich over de hallen en het was als snel erg gezellig.
 • Video BedrijfsautoRAI 2015

  Tijdens de BedrijfsautoRAI maken we ook bewegend beeld. In deze edite zie je onder meer de uitreiking van de 'Club van 1 op 4' lidmaadschappen aan DAF en Renault Trucks.
 • Wezenberg bestelt 170 Scania's

  Wezenberg Transport heeft tijdens de BedrijfsautoRAI een order getekend voor maar liefst 170 nieuwe trekkers. Daarmee ligt Scania mooi op koers, want eerder tekende AB Texel ook al voor een kleine honderd stuks.
 • BedrijfsautoRAI: De Broshuis stand

  De BedrijfsautoRAI is geopend en daarmee is de 2015 editie van onze Nationale Bedrijfsautoshow een feit. De beurs ziet er erg goed uit en alles is opnieuw ingedeeld. Dat betekent bijvoorbeeld dat DAF van zijn vaste plekje af is en dat zorgt voor een frisse nieuwe aanpak.Opvallend is de...
 • Bochtje achteruit met twee wipkarren

  LZV combinaties die bestaan uit een motorwagen met een dubbele wipkar komen in ons land regelmatig voor. Het blijft een indrukwekkend gezicht, twee van die aanhangwagens en volgens de kenners rijdt het prima. Toch is de vraag die iedereen stelt hoe dat achteruit rijdt, en of dat eigenlijk wel kan..
 • Broshuis Asvergelijking

Blog overzicht per tag

Ons team

 • Iep van der Meer

  Iep van der Meer

  Iep is bedrijfswagen journalist maar diep in zijn hart ook nog steeds chauffeur. Als testchauffeur maakt Iep deel uit van de groep internationale specialisten die de bij de industrie zeer gerespecteerde duizend punten test uitvoert.

 • Tim de Jong

  Tim de Jong

  Tim de Jong is als vakjournalist en freelance journalist in het wegvervoer actief sinds 1987, in binnen- en buitenland.

 • Alex Miedema

  Alex Miedema

  Alex is freelance bedrijfswagenjournalist met als specialismen trucksport en bijzondere voertuigen. Daarnaast is hij ook hyperactief op de diverse sociale media. 

 • Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden

  Niels van Duijvenboden (1983) is niet alleen een liefhebber van vrachtwagens, hij is ook chauffeur. Voor BIGtruck maakt hij met regelmaat prachtige reportages.