Belgische boetes ook voor Belgen!

Blog
29-08-2017 | Door Iep van der Meer

Gisteren kwam het bericht dat sommige Belgische regio's meer geld aan boetes met betrekking tot de tol binnenhalen dan met de tol zelf. Dit treft niet alleen buitenlandse vervoerders, zo blijkt uit een reactie van Erik Bayens.

Erik is een Belgische vervoerder uit Dilbeek. Hij liep in drie weken maar liefst 10 boetes op vanwege de Belgische tol. Steeds met de zelfde truck en op exact dezelfde plek. Het ging fout bij de controlepaal op de Brusselse ring ter hoogte van Anderlegt. De boetes waren geregistreerd op allerlei rare tijdstippen. Op andere locaties was er niks aan de hand, en daardoor is het ook gek dat het aan het kastje zou liggen. 

Op de eerste dag vielen er zelfs vijf bekeuringen tegelijk op de deurmat! Erik liet het er niet bij zitten en schakelde zijn advocaat in. Hij was namelijk het slachtoffer van een niet goed werkend tolkastje. Doordat de advocaat voldoende bewijslast kon aantonen is het allemaal opgelost. Na heel veel papierwerk zijn alle boetes nu teruggedraaid, maar Erik moest toch eerst een nieuw tolkastje halen om het probleem te beëindigen. 

Kortom, een heleboel gedoe, onterechte boetes en daarmee veel onnodige stress door techniek die het laat afweten. Erik heeft er goed aan gedaan om zijn advocaat er op te zetten en zijn onschuld te bewijzen. Tol exploitant Sattelic heeft tot op de dag van vandaag niet gereageerd op de zaak van Erik Bayens, en ook zeker geen verontschuldigingen aangeboden. Bovenstaand verhaal leert echter wel dat bezwaar maken tegen de boetes zin heeft!

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…