Bos Dynamics breidt uit met drie nieuwe DAF trucks

Geplaatst door

Bos Dynamics een gespecialiseerd vervoerder in internationaal bouw- en papiertransport en lengtedistributie, heeft drie nieuwe DAF trucks aan het wagenpark toegevoegd. Het gaat om  een CF 450 FT, een XF 480 FT en een XF 530 FTR 6x2 met hydraulische laadkraan. Bakker Bedrijfswagens heeft dit fraaie trio afgeleverd. Het aantal DAF trucks komt nu op 28 binnen een wagenpark van 55 eigen voertuigen.

Voor het onderhoud aan de nieuwe trucks is met Bakker een contract afgesloten. De nieuwe DAF XF 530 is de eerste trekker in het wagenpark met een laadkraan. Die wordt onder meer gebruikt voor het (ver)plaatsen van dock levellers en voor de veelal omvangrijke vracht in het lengtetransport. Dat zijn bijvoorbeeld garagedeuren tot wel 12 meter breed, complete veranda’s, pakketten hout, hekwerken of schuifpoorten. “Hierbij komt zorgvuldigheid en vakkundigheid van pas. Het gaat om minimaal verpakte en schadegevoelige vracht. Onze chauffeurs, zowel voor de heftrucks als de vrachtauto’s, zijn hiervoor speciaal opgeleid.”

Uitgebreid wagenpark

Bos Dynamics heeft de beschikking over een uitgebreid en uniform wagenpark met 55 eigen trucks en circa 15 charters en 95 trailers. Het trailerwagenpark is TÜV XL-gecertificeerd en volledig voorzien van het Joloda-systeem. Daarnaast beschikken alle trailers over kooiaap-aansluitingen en is er de mogelijkheid voor dakbelading. Het werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. In deze landen is Bos Dynamics tevens volledig dekkend in het leveren van lengtegoederen met de kooiaap. Goede service, een hoge kwaliteit van diensten en korte lijnen staan centraal binnen de jonge onderneming, die in 2011 is opgericht. De trucks leggen jaarlijks tot 135.000 kilometer af.