Bosch kondigt schonere dieselmotor aan

Blog
30-04-2018 | Door Tim de Jong

Een van de grootste leveranciers van dieseltechniek ter wereld, de Duitse toeleverancier Bosch, zegt de sleutel te hebben gevonden om de dieselmotor schoner te krijgen dan de eisen die gaan gelden vanaf het jaar 2020. Getuige de berichten van Bosch, zal deze nieuwe dieselmotor ook lang daarna nog 'schoon genoeg' zijn om alle eisen makkelijk te kunnen halen.  Let wel, Bosch heeft het alleen over de NOx-uitstoot (stikstofoxide). 

Volgens de Duitse leverancier, die ook diagnose-apparatuur voor diesels ontwerpt en bouwt voor werkplaatsen, heeft de diesel nog veel potentieel voor verdere ontwikkeling. Uiteindelijk komt er een dieselmotor die geen negatieve invloed heeft op het milieu, met uitzondering van de uitstoot van CO2, voorspelt Bosch. Beetje ten overvloede zegt het bedrijf dat het 'sterk gelooft' in een toekomst voor de dieselmotor in toekomstige mobiliteitsvraagstukken. Bosch zegt ook dat het wel even zal duren eer elektromobiliteit door zal breken als volwaardig alternatief in massa mobiliteit. We kunnen Bosch geen ongelijk geven. In het zware wegvervoer zal zeker tot halverwege deze eeuw de diesel nodig blijven. Volgens Bosch zal tegen die tijd Artificial Intelligence, of Kunstmatige Intelligentie zijn intrede hebben gedaan bij de diesel om die verder te verfijnen. Met deze techniek kunnen computers en groepen computers zelflerend gemaakt worden. 

Het complete verhaal lees je " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier. 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…