Blog
13-04-2016 | Door Tim de Jong

Op korte termijn ontstaat er in Canada een tekort van 52.000 chauffeurs, melden Canadese media. De generatie babyboomers gaat zachtjes an met pensioen, waardoor het genoemde aantal chauffeurs de komende vier jaar nieuw zou moeten instromen. Of dit ook gaat gebeuren is maar zeer de vraag.

Bovendien kampen de Canadezen ermee dat jonge chauffeurs er soms na een maand al compleet doorheen zitten. Werkweken van zeventig uur, werkdagen van twaalf uur en dat alles voor een jaarsalaris van 42.500 dollar is allemaal niet wat de jongere zich van het leven voorstelt, zeggen Canadese ondernemers. Vaak rijden de Canadezen naar bestemmingen in de VS waardoor ze lang onderweg zijn, zeker wanneer het om meerdere vrachten gaat.

Het bericht uit de Canadezen media eindigt ermee dat een professor met het idee komt om chauffeurs wellicht eens wat beter te gaan betalen. Aangezien een soortgelijk aantal chauffeurs straks in Nederland nodig is, zou dit een extra reden zijn om è eens goed naar de CAO te kijken. Het lijkt in elk geval duidelijk te worden waarom er zoveel aandacht is van bedrijven en overheden is voor platooning. Landen als Canada en de VS lijken me in elk geval bijzonder geschikt voor platooning, ook met LZV. 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…