Chauffeurstekort en Special Editions

Blog
16-03-2018 | Door Tim de Jong

De afgelopen dagen passeerden ruim 13.000 bezoekers de toegangspoorten van Transport Compleet. Opvallend ten opzichte van eerdere edities is dat de truck-importeurs zich niet alleen nadrukkelijker bemoeien met de standbouw, ze zetten er ook ronduit aantrekkelijke versies op van de modellen die we vaak al kennen. Van MAN, DAF en Renault waren mooie special editions te bewonderen. Daarbij ging Renault het verst en hield DAF het allemaal heel netjes.

De nieuwe versies van de Renault T zien er subtiel uit maar onderscheiden zich toch heel duidelijk van andere Renaults van dit type. Dat is precies de kunst: de chauffeur moet zich kunnen onderscheiden, maar zijn baas wil geen telefoontje krijgen van de klant met de vraag wat er nu ineens bij het transportbedrijf gebeurd is. Deze Renaults zullen enkel respect en bewondering oogsten.

Ook MAN is dit gelukt. De rode kleur zien we natuurlijk niet vaak op een Special Edition, maar staat 'm heel goed! De DAF vraagt echt nauwkeuriger bestudering, maar ook dat is natuurlijk precies wat fijnproevers willen. De kans is groot dat deze riant aangeklede uitvoeringen bedrijven moeten helpen chauffeurs te vinden. Chauffeurs mogen in toenemende mate zelf bepalen met welke truck ze willen gaan rijden. We zijn benieuwd waar dat toe gaat leiden. In elk geval is de kans groot dat het stukken mooier wordt op de weg!

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…