Club van 1 op 4 opgericht!

Geplaatst door

Tijdens de eerste dag van de BedrijfsautoRAI 2015 werd de 'Club van 1 op 4' opgericht. Lid worden van deze nieuwe 'Club' is uitsluitend voorbehouden aan trucks die tijdens de BIGtruck Roadtest onder de magische 1 op 4 scoren.

Iep van der Meer en Tim de Jong testen al jaren trucks op de zware Ardennenroute vanuit Asten. In al die jaren kwam het tot nu toe nooit voor dat er minder dan 25 liter per honderd kilometer verbruikt werd op het vlakke gedeelte van de route. Dat was tot het Euro-6 tijdperk want wat niemand verwachtte gebeurde dit jaar ineens. Op het vlakke gedeelte van de testrit bleken de trucks steeds dichter tegen de magische '1 op 4' aan te kruipen.

Deze verbruikcijfers worden berekend door aan de hand van de geijkte brandstof verbruik meter de liters te berekenen op het vlakke deel van de route. Wij doen dat zowel op de heen- als de terugreis waardoor het niveauverschil er uit wordt gehaald. BIGtruck test de trucks uitsluitend met de eigen Pacton BIGtruck testtrailer, geladen met ballast. Het totaalgewicht van de combinaties benadert de 40 ton terreingewicht.

De eerst twee trucks die zich lid van de club mogen noemen zijn de DAF XF 440 en de Renault Trucks T- 460. Beide trucks presteerden meer dan goed tijdens de BIGtruck Praktijk Test.

Tijdens de de BedrijfsautoRAI werden de lidmaatschap stickers van de 'Club van 1 op 4' overhandigd door Iep van der Meer aan Ron Borsboom van DAF Trucks en aan Thobias van Lieshout van Renault Trucks.