DAF geeft een motor kado

Geplaatst door

Het is december en dat is hoe je het ook wend of keert toch de pakjesmaand. DAF Trucks besloot ook een kadootje weg te geven, en wel in de vorm van een complete truckmotor!

Ontvanger van het 'kadootje' is de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, in de volksmond HAN. DAF Trucks werkt al langer samen met deze hoog aangeschreven automotive opleiding om nieuw talent beter op te kunnen leiden. Een bedrijf als DAF zoekt altijd nieuwe automotive engineers die op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Het schenken van een 'state-of-the-art' DAF MX11 krachtbron als studiemateriaal is dan ook niet geheel zonder eigenbelang voor DAF. Studenten die aan de hand van deze motor diep de techniek in duiken hebben meteen al iets met het merk, en daar kan Eindhoven zijn voordeel mee doen.

Niks mis mee natuurlijk, en eigenlijk zou dit veel meer moeten gebeuren. Niet alleen op dit hoge niveau van ingenieurs en ontwikkelaars, maar ook op het gebied van monteurs. We hebben in de toekomst namelijk een serieus probleem waar het gaat om instrooom van nieuwe mensen in de techniek. Het chauffeurstekort begint nu al behoorlijk de kop op te steken maar ook in de werkplaats hebben we instroom nodig van nieuwe mensen. Het initiatief van DAF verdient dan ook alle navolging.

Overigens is het 'kadootje' niet helemaal een kado maar een gevalletje 'bruikleen.' Ook daar is over nagedacht, want op die manier kan DAF de motor straks gewoon omwisselen als er een nieuwe generatie ontwikkeld is.