DAF trucks voor Verkeersschool Wierks

Geplaatst door

 

Verkeersschool Wierks viert het vijftig jarig jubileum met de in gebruikname van twee fraaie nieuwe DAF trucks.

Lex Wierks nam de twee DAF trucks in gebruik na de overhandiging door Truckland Zuid-Holland. Het gaat om twee XF Super Space Cab bakwagens met vermogens van 510 en 440 pk.

De beide Super Space Cab bakwagens zijn uitgevoerd met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak. Rijles in de XF betekent veilig lessen in de ruimste cabine met vier geïntegreerde stoelen voorzien van gekeurde veiligheidsgordels, airbags, schokabsorberende zones. En de DAF Driver Performance Assistant (DPA) ondersteunt de chauffeur met actuele ritgegevens en tips; vanaf de eerste rijles een geweldig hulpmiddel voor het zo zuinig mogelijk rijden.

Vanuit de vestigingen in Dordrecht en Rotterdam worden er met 45 gemotiveerde en bekwame medewerkers, waarvan 35 rijinstructeurs, dagelijks rijlessen, verkeerstrainingen en logistieke opleidingen verzorgd. Ook heeft Wierks beroepsopleidingen voor de taxichauffeur, de chauffeur van gevaarlijke stoffen en de vrachtwagenchauffeur zowel met als zonder aanhanger en LZV-opleidingen. Speciaal voor trucks, uitgerust met de geautomatiseerde versnellingsbak (AS Tronic), worden de rijexamens afgenomen, waarbij verplicht 20 minuten handmatig geschakeld gereden kan worden. Lex Wierks is samen met Arno Smit uit Oss medegrondlegger van de samenwerking met DAF en geselecteerde rijscholen in Nederland.

Deze verzorgen de unieke gratis DAF rijopleiding dag die bij elke nieuwe DAF vrachtwagen worden gegeven en die meetelt voor code 95. in het kader van het DAF Transport Efficiency programma.