De neusjes komen toch echt gewoon terug

Blog
11-07-2017 | Door Tim de Jong

Veel discussie over die nieuwe Scania S730T van Vlastuin: is die nou wel of niet mooi? Hoe dan ook, de neusjes komen terug in het straatbeeld. De Europese Commissie staat toe dat per 2022 trucks een langere neus mogen hebben om de stroomlijn te verbeteren. Brussel had liever eerder gewild, maar heeft zich door de industrie laten overtuigen dat dit verre van makkelijk is, ook al helpt het zeker wel.

Bij de introductie van de nieuwe Scania, nu bijna een jaar geleden, werd onze vraag ontkend noch bevestigd dat Scania al een torpedovariant af fabriek aan het voorbereiden is. De foto's laten zien wat er zo al getekend en ontworpen is nadat de Europese Commissie haar besluit bekend had gemaakt.

Wie komt nu het eerst met een compleet nieuwe cabine? Wij denken DAF en Iveco, misschien wel gezamenlijk. Die zal dan zeker de stroomlijnmogelijkheid meekrijgen en dan gaat het er op onze wegen toch echt weer anders uit zien! 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…