De vele levens van een De Rooy truck

Blog
12-11-2016 | Door Iep van der Meer

Wat hebben een groene Iveco, een oranje Ginaf en een blauwe DAF rallytruck met elkaar te maken? Het kenteken! Collega Alex Miedema dook in de geschiedenis van de BR-LV-74, een rallytruck van Team De Rooy die vele levens blijkt te hebben!

De rallytruck begon zijn carrière als DAF, toen nog in de kleuren van een bekend Frans sigarettenmerk. Toen de motoren er uit ploften en de trucks allemaal uitvielen schakelde De Rooy over op Ginaf trucks, en de badge wijzigde maar het kenteken bleef. Dat was ook het geval toen Team de Rooy overstapte naar Iveco, zelfs toen bleef het oude kenteken bestaan. Naar verluid waren de eerste Iveco's dan ook gewoon dezelfde trucks, maar dan met nieuwe motoren en cabines. Het werd echter nog veel gekker want de truck had niet alleen drie merken in de grille, ook de kleuren wijzigden met grote regelmaat. ">Klik hier voor het hele verhaal van Alex!

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…