Emons Milsbeek kiest weer voor DAF

Geplaatst door

Emons Group uit Milsbeek wil voor diverse transporttaken werken met trekkers met een hoog chauffeurscomfort en een zo laag mogelijk eigen gewicht. De huidige DAF XF-generatie doorstond de beproevingen wat resulteerde in een flinke bestelling van nieuwe DAF XF 450 FT 4x2-trekkers, waarvan de eerste 41 inmiddels geleverd zijn. Hiermee groeit de totale Emons-vloot naar meer dan 400 trekkers en 600 opleggers. Allers Bedrijfswagens zal tot eind 2020 de levering van de nieuwe DAF-trekkers voor zijn rekening nemen.

"DAF is in feite bij ons een herintreder", aldus Rogér Reiniers, Director Research & Development bij de Emons Group. "In 2010 is de laatste DAF bij ons weggegaan. Het vertrouwen in het merk en de organisatie is echter gebleven. De nieuwe XF 450 blinkt uit door een lager eigen gewicht, mede door de MX-11 motor die erin zit." In de 'tussentijd' reed Emons met Scania en Mercedes.

De order van de Emons Group omvat tien DAF XF 450 FT met Space Cab voor de glasbinnenlader van Van Huët Glass Logistics. Reiniers: ‘Het lage eigen gewicht van deze trekker was in deze tak van transport doorslaggevend voor ons, gezien de overwegend zware lading. Het eigen gewicht van de nieuwe XF is 100 kilogram lager dan dat van de voorganger.’ De andere 31 trekkers hebben de grotere Super Space Cab en staan vooral voor de 2WIN dubbeldek-trailers van Emons Cargo. Reiniers: ‘Chauffeurs prijzen het comfort en de ruimte in de XF. De XF biedt daarmee de juiste mix van hoog chauffeurscomfort en laag eigen gewicht.’