Blog
02-11-2015 | Door Iep van der Meer

In Engeland hebben ze door de ruime wetgeving op het gebied van de hoogte wat meer ruimte voor creatieve oplossingen. Zo trof ik vorige week deze autotranporter aan van Eddie Stobart. In totaal vervoert deze combi maar liefst negen forse personenwagens waarbij de voorste vervaarlijk overhangt. Of dit ook binnen de legale lengteregels valt is me niet gehaal duidelijk maar in de hoogte mag dit gewoon.

Je ziet in Engeland veel erg hoge trailers en ook de dubbeldekker is daar een vrijwel standaard oplegger. Lekker efficient en op sommige routes past dat dan ook prima. Opvallend is dat alle trucks in de cabine verplicht een groot bord hebben met daarop de hoogtemaat van de oplegger. Dat ziet er niet uit, maar het is wel verplicht. Toch gaat het regelmatig mis, getuige de vele geschampte viaducten. Voor buitenlanders is het ronduit hinderlijk dat de hoogtematen bij bruggen en viaducten vaak alleen in inches wordt aangegeven. Dat maakt het niet eenvoudiger..

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…