Internationale LZV kampt met moeras aan regeltjes

Blog
07-09-2018 | Door Tim de Jong

Met de grensoverschrijdende LZV wordt vooruitgang geboekt, zoveel is zeker, maar er zijn nogal wat regeltechnische obstakels die Europa allesbehalve vooruit helpen met deze vorm van duurzamer wegvervoer.

Neem nou deze foto. Die maakte ik in 2011 tijdens de allerlaatste Trailerbeurs in Kortrijk. Het was een echte crisisbeurs, maar we gingen er toch heen, vanwege de introductie van de Mercedes Actros die we nu allemaal goed kennen.

We zijn nu zeven jaar verder en er rijden nu welgeteld twee (...) LZV in België. De ene rijdt met bier, de andere met luchtvracht. Nu lijkt het erop, dat er serieus gereden gaat worden met LZV in België. Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele bericht. Dan lees je ook waarom het in Duitsland beter gaat met dit voertuigtype, maar eerlijk is eerlijk, kwakkelen blijft het.

De dag waarop het Westland Zweden bevoorraadt met LZV die probleemloos door Duitsland en Zweden rijden is nog ver. Toch is TLN optimistisch hierover.

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…