Kamer wil chauffeurs beschermen tegen sociale ongelijkheid

Blog
06-10-2016 | Door Tim de Jong

Nederlandse vrachtwagenchauffeurs kunnen beter worden beschermd tegen oneerlijke concurrentie uit het buitenland. Voortaan kunnen ook opdrachtgevers die chauffeurs uitbuiten, worden aangepakt en niet langer alleen de transportbedrijven, meldt NU.nl op basis van een ANP-bericht.

"Alle foute transportbedrijven en ook alle foute opdrachtgevers kunnen vanaf nu keihard worden aangepakt. Een belangrijke stap op weg naar een eerlijke arbeidsmarkt", reageert minister Lodewijk Asscher (Werkgelegeheid). "Alle chauffeurs in Nederland moeten krijgen wat ze verdienen."

De minister vindt dat het afgelopen moet zijn met alle oneerlijke concurrentie op de weg met allemaal ''gemene'' schijnconstructies: ''En met chauffeurs die hier voor een prikkie rondrijden en zo andermans werk inpikken.’’

De afgelopen jaren zijn al veel boetes uitgedeeld aan transportbedrijven die chauffeurs uit het buitenland uitbuiten, aldus het bericht. Het is bemoedigend dat Asscher hier zo het voortouw in heeft genomen. Dit deed hij ook Europees. Echter de brief aan de Commissie van vorige week over dit onderwerp, is niet door Nederland ondertekend en dat is zorgelijk. De redactie van BIGtruck valt verder op, dat ook de Sloveense Transportcommissaris Violeta Bulc zich over dit onderwerp nog nooit heeft uitgelaten.

Daarom is het te hopen dat het Kamerbesluit van vandaag geen symboolpolitiek zal blijken te zijn. 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…