Blog
30-05-2018 | Door Iep van der Meer

Ik ben net terug van een ritje naar Gotheborg voor een BIGtruck reportage. Altijd leuk, zo’n rit door het prachtige Zweden, vooral onder een stralend zonnetje. Het meeste verkeer gaat nog steeds via Travemünde, om daar een ferry te pakken naar Zweden. Wij scheepten in op de TT, en wel op de Robin Hood op de heenreis. Een hele kade vol met moderne Euro-6 trucks stond braaf te wachten tot ze de boot op mochten rijden. Intussen lag ook de Finnhawk klaar om te laden. De bemanning was de motoren al aan het opstoken en dat kon je een klein beetje zien.

Bijgaande foto kon ik maken omdat ik toch al op de kade liep te fotograferen. Wat een schandalige vertoning is dat zeg! Een rookwolk waar je letterlijk plakjes van kunt snijden steeg op uit de schoorsteen van de Finnhawk. Echt schandalig gedrag, zeker als je weet dat je klanten zich moeten houden aan de strenge Euro-6 regels met hun trucks. Overigens viel het met de pluimen van de TT boten erg mee, dat mag ook gezegd worden.

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…