NA VW nu ook Toyota onder vuur?

Blog
12-10-2015 | Door Iep van der Meer

De strijd om de nummer één positie in autoland was nog maar net in het voordeel van Volkswagen beslist toen de hele wereld over het merk heen viel. Er schijnt sprake te zijn van ‘sjoemelsoftware’ waardoor de Volkswagen diesels de milieunormen niet helemaal halen en dat is een enorme rel aan het worden. Hoewel er nog geen sprake is van een veroordeling van wat voor misdaad dan ook stapelen de claims zich op tegen het geplaagde Duitse concern.

Ook het merk dat net door Volkswagen van de troon was gestoten krijgt nu echter problemen. Als je wel eens naar het nieuws kijkt dan zie je namelijk dat de Isis strijders zich bij voorkeur verplaatsen per Toyota terreinwagen. Dat is niks nieuws overigens, want terreurgroepen, de Taliban, Mudjahedin strijders en allerlei ander gebaard geboefte rijdt al jaren Toyota. Zelfs TopGear stelde dat jaren geleden al vast en dat deed ze besluiten om zelf te testen of zo’n Toyota Hi-Lux echt zo taai was. Hier onder zie je het hilarische filmpje nog een keer.

Het begint nu echter een beetje op te vallen want waar het tot nu toe een ongeregeld zooitje was met die wagenparken daar zien we nu keurige nieuwe 4×4’s die rijendik optrekken met enthousiaste onthoofdingsteams achterin. Inmiddels heeft dit enthousiasme voor het Japanse merk uit verdachte hoek al geleid tot kritische vragen vanuit de Amerikaanse overheid. De Amerikanen trekken ten strijde tegen ISIS of IS, en zij hebben nu opheldering gevraagd bij Toyota. Het Japanse merk zegt geen idee te hebben hoe de strijders aan de Toyota’s komen. Opvallend is trouwens dat niemand zich afvraagt of de Toyota’s wel aan de emissienormen voldoen.

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…