Rijbewijs kopen kan ook vanuit Nederland

Blog
14-11-2018 | Door Iep van der Meer

Het kopen van een rijbewijs via een Poolse website baarde het nodige opzien. Afgelopen zomer werd Mark Rutte geconfronteerd met een groot rijbewijs op zijn naam, een document wat hij zelf nooit heeft gehaald. Dit leidde tot wat ophef maar de Nederlandse Regering bleek niet in staat de Poolse website te laten verwijderen.

Intussen wist de Inspectie Leefomgeving en Milieu te melden dat hun dienst nog nooit dergelijke vervalsingen had aangetroffen. Dat klopt, want uit anonieme bron weten we dat het checken van een rijbewijs nummer uit de Baltische Staten, Roemenië of Bulgarije niet mogelijk is voor onze diensten. Er zijn dus nooit valse rijbewijzen aangetroffen, en over tot  de orde van de dag.

Nu blijkt dat ook in Nederland een website zich bezig houdt met rijbewijsfraude, maar met het zelfde gemak koop je daar een vaarbewijs. De website spreekt van een rechtsgeldig en legaal rijbewijs. ‘’Dit weerhoudt ons er niet van om u aan te moedigen om te leren autorijden voordat u onze diensten gebruikt’’ aldus de website. Het gaat om ">www.koopjerijbewijsonline.com , en op de site wordt je in hier en daar wat merkwaardig Nederlands toegesproken.

Er wordt gesproken over vier Nederlandse rijscholen waar jaarlijks honderd Duitse chauffeurs rijden. Volgens de website loopt de constructie via Duitsland en worden er keurig examens afgelegd waarvoor je automatische slaagt. Het rijbewijs wordt dan via de rijschool opgestuurd. Hoe het verder precies werkt lijkt ons reden voor groot onderzoek door de instanties, want het wordt steeds gekker..

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…