Scania plaatst de S voortaan achter de PK's

Blog
02-12-2019 | Door Iep van der Meer

Scania wijzigt de type aanduiding van het topmodel, de S- serie. Kennelijk vond Mercedes-Benz wat van het gebruik van die letter want na afspraken met het Duitse merk plaatst Scania de S voortaan achter de aanduiding van het vermogen. De S 730 wordt dus voortaan de 730 S.

De officiële handelsnaam van alle nieuwe Scania's met een S cabine verandert hierdoor. Scania’s huidige manier om trucks te benoemen aan de hand van de cabine-serie, gevolgd door het motorvermogen, werd in 2004 gelanceerd met de introductie van de PGR-serie. Het nieuwe type handelsnaam voor de S-series, voorafgegaan door het aantal pk’s, wordt geïntroduceerd op vrachtwagens van de S-series die vanaf nu besteld worden en heeft geen invloed op andere trucks. Bij de andere modellen blijft de letter dus wel gewoon voor het vermogen staan.  

“Deze aanpassing voldoet aan een overeenkomst die we gesloten hebben met Daimler, aldus Alexander Vlaskamp, Senior Vice President, Head of Scania Trucks. We willen onze eigen merken graag beschermen en begrijpen waarom Daimler, gezien haar lange geschiedenis met de S-klasse personenauto’s, een probleem had met de handelsnaam van de S-series.” 

En natuurlijk, nu we er over nadenken, Mercedes heeft al jaren een S- klasse als topmodel, maar dat is een personenauto. Ik kan me bijna niet voorstellen dat iemand ooit per ongeluk een S- klasse Mercedes afgeleverd kreeg in plaats van een Scania. Hoewel, je kunt wel zeggen dat ze beide S modellen van Scania en Mercedes-Benz in de zelfde prijsklasse zitten.

 

Laatste blogberichten

Blog
03-04-2024
24dt056-004-1400

Langere cabines nog niet voor iedereen

Nieuwe wetgeving in Europa maakt langere, ruimere cabines mogelijk, zonder dat je te lang wordt met een 13,60 meter…
Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…