TLN: Alleen kortdurende ontheffingen Maasvlakte

Blog
25-06-2018 | Door Iep van der Meer

Naar aanleiding van ons bericht over de ontheffingen voor de milieuzone hebben we de Gemeente Rotterdam en TLN om een reactie gevraagd. Onze bron was de Belangen Organisatie Vetron en die meldde dat er overeenkomsten gesloten zouden zijn tussen de Gemeente Rotterdam en een aantal vervoerders waardoor die oudere, vervuilende trucks mogen inzetten in de milieuzones. 

Volgens TLN deelt de Gemeente Rotterdam geen langdurige ontheffingen voor de Maasvlakte uit. Er is wel een ontheffingsregeling voor die milieuzone maar die gelden stuk voor stuk steeds maximaal een half jaar. Daarna is herhaling voor het zelfde kenteken niet mogelijk.

Dit soort ontheffingsregelingen zijn er vaker bij bepaalde overheidsmaatregelen. Ze zijn erop gericht om bedrijven die onevenredig hard getroffen worden door een bepaalde overheidsmaatregel, een  faillissement te besparen. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt naar nationaliteit. De ontheffingsregeling geldt voor iedereen, zowel voor Nederlandse- als voor Oost-Europese bedrijven.

Volgens TLN kan het dan ook niet zo zijn dat oudere trucks drie jaar langer in de milieuzone rijden zoals Vetron dat eerder aangaf. De bal ligt wat ons betreft dan ook bij die organisatie om met bewijzen te komen.

 

Meer op Transport&Milieu.nl

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…