Transport schikt zich wel weer

Blog
16-10-2020 | Door Iep van der Meer

Wat is dat toch dat het wegtransport zich altijd maar schikt naar alles en iedereen. Ook nu, in tijden van corona stelt het transport zich weer bijzonder onderdanig op. Chauffeurs krijgen berichtjes dat klanten allerlei eisen stellen. Zo mag je vaak niet naar binnen, mag je niet naar de kantine of naar het toilet bij de klant en moet je handschoenen en mondkapjes dragen. ,,Wij gaan er van uit dat jullie deze regels respecteren’’ krijg je dan als chauffeur te horen. Maar draai dat nou eens om? Op Facebook circuleert een hele goede tekst die ik jullie niet wil onthouden:

Geachte relatie

Vanwege de sterk oplopende besmettingen zijn wij genoodzaakt onze chauffeurs te verbieden de panden van onze klanten te betreden.

Dit is voor uw en onze veiligheid.

U dient dus zorg te dragen voor het lossen/laden/stuwen van uw vracht.

En uiteraard rekenen wij een toeslag aan voor de langere wachttijden.

Wij gaan er natuurlijk van uit dat u hier begrip voor heeft.

Samen krijgen wij Corona onder controle.

Hoogachtend

De transport onderneming

Het mag dan grappig bedoeld zijn, maar het zou volstrekt logisch zijn als transportbedrijven er zo mee om zouden gaan. Zij zijn het immers die altijd klaar staan voor de klant. Bij nacht en ontij, in tijden van crisis en onheil, altijd staat de transportsector klaar voor de klanten. En over die toeslag, waarom niet een corona toeslag berekenen in deze barre tijden? Er zijn namelijk wel degelijk extra kosten met persoonlijke beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen en ontsmettingsmiddelen. Afgelopen week was ik bij de tandarts, en zelfs die rekent rustig 4,95 Euro ‘coronatoeslag.’ Waarom zou een vervoerder dat niet doen? Het wordt tijd dat we ons eens realiseren dat onze klanten ons nodig hebben, en niet andersom. En zeker in tijden dat bouwmarkten en supermarkten enorme winsten draaien mag het wegtransport daar best een graantje van mee pikken.

 

Laatste blogberichten

Blog
14-03-2024
19252-Ford_F-Max_Bigtruck1

Ford Trucks ontwikkelt cabine met Iveco

Otosan, de Turkse producent van Ford Trucks in Europa gaat een samenwerking aan met het Italiaanse Iveco voor de…
Blog
07-03-2024
Pegaso concrete mixer

De charme van een wrak

Auto’s en trucks hebben mijn warme belangstelling. Dat heeft niet alleen te maken met het voertuig zelf, maar ook zijn inzet en…
Blog
12-02-2024
Kopie van Geld-1400 (1)

Zijn minimum vrachtprijzen een oplossing?

Oplopende kosten en dalende opbrengsten zijn een groot probleem in de transportsector. Ooit had Nederland 25%…