25 DAF trucks voor HST groep

Nieuws
04-12-2015 | Door Iep van der Meer

 

De HST Groep uit Enschede heeft wegens uitbreiding van de werkzaamheden geinvesteerd in 25 nieuwe DAF trekkers.

Het gaat om zogenaamde 'Silent' trucks met de MX11 krachtbron met 440 pk. De trucks zijn uitgerust met de Space Cab cabine.

HST Groep hecht veel waarde aan duurzaamheid en MVO. De uitbreiding van het wagenpark met dit type trekkers past dan ook goed binnen het Lean & Green beleid van HST. De nieuwe DAF trucks gaan spaarzamer met de brandstof om dankzij de Eco Mode en de Predictive Cruise Control. De Driver Performance Assistant helpt de chauffeur om zo zuinig en zo schoon mogelijk te rijden en informeert de chauffeur over zijn rijgedrag. Dankzij de Silent Modus kan de DAF ook op plaatsen komen waar (tijdelijk) geluidsbeperkingen gelden.

De DAF trekkers zijn voorzien van een in hoogte verstelbare opleggerschotel waardoor ze geschikt zijn voor alle voorkomende opleggers. De eerste tien trucks worden in week 49 afgeleverd. De resterende 15 volgen in de loop van 2016.

 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-10-2015
sanders.jpg

Fluistertrucks voor Sanders Fritom

Sanders Fritom in Uden heeft drie nieuwe DAF CF400 Silent trekekrs in bedrijf genomen. De nieuwe DAF trucks zijn uitgevoerd…
Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…