Afzetcontainers mogen ineens niet meer op een LZV

Nieuws
26-09-2020 | Door Tim de Jong

Het vervoer met afzetbakken of containers op LZV’s zorgt ineens voor veel problemen. Steeds vaker worden boetes uitgeschreven omdat de bakken te lang zijn. De politie heeft aangegeven hier meer op te gaan handhaven. Ook over de meetwijze van de bakken is veel onduidelijkheid, meldt TLN.

De problemen hebben betrekking op het vervoer van 40 m3 afzetcontainers. Dit is in de afvalsector een veel gebruikte maat. Het gaat om bakken met een buitenlengte van circa zeven meter. Er passen er twee op een combi (bakwagen met aanhangwagen). Door de komst van de LZV (in 2000) werd het mogelijk nog een derde bak mee te nemen. Uit milieu- en efficiency-oogpunt zijn steeds meer vervoerders naar LZV’s overgegaan. Inmiddels zijn er naar schatting tussen de 100 en 125 LZV’s voor het vervoer van afzetcontainers in gebruik. Ze functioneren tot volle tevredenheid en ze hebben nooit tot problemen geleid. Door het aangescherpte handhavingsbeleid zijn veel van deze LZV’s nu tot stilstand gekomen. Hoe is dat mogelijk, vraagt TLN zich terecht af. 

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-02-2018
IMG_5282.jpg

Nederlands LZV certificaat ook voor Duitsland?

De LZV of ‘Langfahrzeug’ is bezig met een internationale opmars. Hoewel er nog een aantal zaken onduidelijk…
Nieuws
10-12-2018
Extra_long.jpg

Internationaal bord voor LZV

Wie met een LZV rijdt moet in ons land een verplicht bord voeren met de tekst 'Let Op! Extra Lang'. Nu steeds meer landen…
Nieuws
18-03-2016
Duolang21400.jpg

Hoe langer..

De Zweden blijven voorop lopen met langere voertuigen, lees hier hoe dat zo kwam.