Nieuws
19-03-2019 | Door Tim de Jong

Meer veiligheid en minder schade, om deze redenen laat metaalgroothandel MCB in Valkenswaard het complete wagenpark voorzien van een DAF Orlaco camerasysteem. Dit systeem bleek volgens het bedrijf het beste te voldoen tijdens een test met enkele trucks. DAF dealer De Burgh is bezig om de camera’s op alle 70 DAF trekkers, plus nog eens 105 opleggers, te monteren.

MCB is DAF klant vanaf het eerste uur en De Burgh is verantwoordelijk voor het onderhoud voor het wagenpark dat uitsluitend uit DAF-trekkers bestaat. Na advies van deze dealer en DAF  heeft MCB voor dit veiligheidssysteem gekozen. “Het gaat om een flinke investering”, aldus Tino Chel van wagenparkbeheer bij MCB. “Maar we verwachten die er dubbel en dwars uit te halen, door een sterke afname van manoeuvreerschades. Enkele tientallen combinaties rijden inmiddels al een aantal maanden met het systeem en zonder schades. Dat is dus al heel positief.”

MCB levert metalen platen, buizen, staven en profielen, veelal bij bedrijven op industrieterreinen. Het is distributiewerk op plekken die niet uitblinken in overzichtelijkheid en met veel paaltjes. “Regelmatig moeten we met de combinaties door smalle ingangen en poorten. Een aanrijding met een obstakel ligt op de loer. De schade is zelden groot, maar reparatie is kostbaar, ook omdat we vaak de truck een dag moeten missen.”

Uitwisselbaar

Het DAF camerasysteem is uiteindelijk gekozen om de uitwisselbaarheid, degelijkheid en betrouwbaarheid. “Met onze DAF trekkers wisselen we vaak van oplegger en dan moet het systeem naadloos functioneren. We hebben niet alleen op de trekker een camera, maar ook op de oplegger. Na af- en aankoppelen moeten de systemen direct weer met elkaar communiceren. Tijdens de test hebben we meer camerasystemen getest, maar het systeem van DAF bleek het beste.”

Bij de DAF-trekkers zit de camera bovenop de hoek van de cabine, zodat de chauffeur op het scherm een beeld heeft voor en naast de cabine en zo obstakels ziet die hij net niet vanaf zijn positie kan zien. Bij de opleggers zit de camera op de bumperbalk. Die schakelt automatisch in bij achteruit rijden. Met behulp van gele markeringslijnen, die in het geprojecteerde beeld worden weergegeven, zijn afstanden tot obstakels en de breedte van poorten en doorgangen in te schatten.

Draadloos!

In onze BIGtruck Truckshop A67 bieden we ook camera systemen aan, en zelfs draadloze! Op één monitor kun je zelfs tot vier camera's tegelijkertijd zien in een split screen. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Check het hier in onze webshop, of kom langs in de BIGtruck Truckshop A67 in Asten!

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-12-2017
digital-mirror-fourLR.jpg

Scania test 'digitale spiegels'

Buitenspiegels zijn lomp, groot, duur, kwetsbaar en ze belemmeren de stroomlijn. Om die redenen pleit Scania nu voor een…
Nieuws
17-10-2018
headerbeeld.png

RDW keurt CornerEye goed voor MAN

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN's TGS en TGX. CornerEye is een camerasysteem…
Nieuws
28-01-2018
DAFproto3_copy.jpg

DAF test nieuw front en camera's

Onze zustersite www.iepieleaks.nl heeft met een nieuwe DAF weer een aardige scoop te pakken. De nieuwe DAF werd gespot…