DAF 8x4 trekkers voor Ter Linden Doetinchem

Nieuws
12-10-2018 | Door Iep van der Meer

Ter Linden Transport in Doetinchem heeft drie nieuwe DAF XF530 FTM 8x4 FTM zwaartransport trekkers besteld bij Bakker Bedrijfswagens. De DAF trekker zijn voorzien van speciale opties voor de bijzondere transporten die Ter Linden er mee uitvoert in binnen- en buitenland. De eerste van dit drietal is nu afgeleverd.

De DAF XF 530 FTM zwaartransport trekkers zijn voorzien van de MX13 krachtbron in 530 pk uitvoering, in combinatie met een geautomatiseerde TraXon 16 bak. Verder is de DAF voorzien van extra zware '120 tons' remmen, een zwaartransport schuifschotel en speciale kisten achter de cabine. Ook de brandstoftank is achter de cabine aangebracht, net als de accu's en de luchtketels. Hierdoor kon het 8x4 chassis uiterst compact gehouden worden. Daarbij helpt ook de nieuwe DAF uitlaatunit voor Euro-6 bijna de helft kleiner is dan bij het vorige model. 

De DAF met zijn ruime Super Space Cab cabine wordt ingezet voor het transport van torensecties van windmolens. Jaarlijks vervoert Ter Linden meer dan 200 windturbines door heel Europa. Het transport over de weg van de onderdelen van windturbines, torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton vergt maanden nauwkeurige planning.  

Zeker wanneer het transport plaatsvindt via verschillende Europese landen, is tijdige voorbereiding vereist. Europa kent een grote verscheidenheid aan regels voor speciaal transport en Ter Linden kent die als geen ander.

Het bedrijf is al sinds de jaren negentig gespecialiseerd in het transport van windturbines. Het wagenpark is bijzonder specialistisch en is vaak speciaal ontwikkeld voor Ter Linden. Hierdoor kunnen de meest voorkomende windturbinecomponenten vervoerd worden.  

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-09-2017
Joure_19-1400.jpg

Hoe langer hoe mooier: Viaduct liggers op transport

Waar zit die tribune vol met pensionado's nou naar te kijken zul je denken. Nou, dat was de publiekstribune…
Nieuws
22-01-2019
Ter-Linden-1-pers-2019.jpg

Scania V8 trekkers voor Ter Linden

Windmolen transportspecialist Ter Linden Transport B.V. uit Doetinchem heeft sinds lange tijd weer voor Scania gekozen.…
Nieuws
13-03-2017
Kennybroshuis2.jpg

Broshuis voor Cambodja

Broshuis Trailers kom je inmiddels vrijwel overal ter wereld tegen. Deze acht- assige uitschuifbare semi-dieplader werd bijvoorbeeld…