DAF: al 5.000 trucks gebouwd in Taiwan

Nieuws
13-01-2017 | Door Tim de Jong

DAF Trucks heeft succes op het eiland Taiwan, dat in de Pacific ligt, niet ver van de Chinese kust. Binnen tien jaar na de opening van een assemblagelijn daar, is inmiddels de 5.000e truck geassembleerd en verkocht.

Elke week verscheept DAF Trucks onderdelen en componenten vanuit haar fabrieken in Eindhoven en Leyland als bouwpakket naar Taiwan. Partner Formosa Plastics Group assembleert daarmee dagelijks zo’n vier trucks van de LF-, CF- en XF 105-serie, allemaal uitgerust met  Euro 5-motoren. Twee jaar geleden werd de assemblagelijn in Dadu nog uitgebreid om in te spelen op de groeiende vraag naar DAF trucks in Taiwan. 

 “De kwaliteit van de Taiwanese DAF-trucks is van hetzelfde niveau als de trucks die de productielijnen in Nederland en Groot-Brittannië verlaten”, aldus Geert van Genugten, bij DAF Trucks verantwoordelijk voor Zuid-Oost Azië. “De 5.000e in Taiwan gebouwde DAF truck is een DAF CF 85.410 trekker die ingezet zal worden voor het vervoer van grondstoffen voor de papierindustrie.”

De gang van zaken onderstreept hoe Paccar zijn best doet om van DAF een wereldmerk te maken. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…