DAF CF 450 FAQ voor Postma Gauw

Geplaatst door

Postma uit het Friese Gauw heeft een DAF CF 450 met de typeaanduiding FAQ in gebruik genomen. Dat heeft niets te maken met 'Frequent Asked Questions' waar dat meestal voor staat, maar alles met de configuratie. Deze DAF heeft namelijk een 8x2 onderstel met drie gestuurde assen.

De DAF is uitgerust met een 7,5 tons actief sturende voor- en naloopas. Beide zijn liftbaar uitgevoerd waardoor deze DAF leeg als 4x2 kan rijden. De DAF is uitgerust met de MX11 krachtbron met 450 pk en de Traxon versnellingsbak. De opbouw van het kabel- afzetsysteem is verzorgd door Krijgsheld Carrosserie in Bedum. Daar werd ook de luchtcompressor opgebouwd waarmee veevoer gelost kan worden uit bulk- afzetcontainers. 

Voor het dashboard is de kleur Dark Sand gekozen met zogenaamde 'Rustica' decoraties. De nieuwe DAF CF 450 FAQ 8×2 heeft een zwart Soft grip-stuurwiel en een Xtra Leather Air chauffeursstoel en bijrijdersstoel. De CF is uitgevoerd met een automatische temperatuurregeling en Airco. Hiernaast heeft de CF 450 een standverwarming met restwarmtepomp en timer. Hiernaast is gekozen voor een elektrisch bedienbaar dakluik.

Alles bij elkaar een hele fraaie auto, vol opties en op mooie glanzende Alcoa Durabright wielen. Deze DAF werd geleverd door Bedrijswagen Service Friesland met vestigingen in Leeuwarden en Bolsward.