DAF Desperado

Geplaatst door

Willem Diepeveen uit Achterveld wilde iets bijzonders toen hij zijn nieuwe kipper bestelde en daar is hij aardig in geslaagd. De spectaculaire ‘Desperado’ DAF vier- asser is een truck waar je niet omheen kunt.

Willem houdt van Amerikaanse trucks maar die zijn in ons land niet heel praktisch. Hij werkt met zijn eigen combinatie voor Avema Wegenbouw. Daarvoor heb je een compacte vier-asser nodig want er moet een dieplader achter passen binnen de wettelijke lengte. Op die dieplader staat dan een asfalteermachine en een wals. Het hele span noemen ze een asfaltset, en daarmee rijdt Willem iedere ochtend naar een klus. Als de machines gelost zijn wordt de dieplader geparkeerd waarna Willem asfalt aanvoert met zijn DAF. Of is het een Ginaf? Willem: ,,Ik wilde graag DAF op het kenteken hebben maar het is officieel een Ginaf. De DAF 8x4 is bij Ginaf omgebouwd tot een wide-spread asopstelling voor een hoger laadvermogen. Met twee 10 tons voorassen en twee keer 11,5 ton achter mag de truck 43 ton wegen’’.

De speciale looks gaan heel wat verder dan alleen het fraaie spuitwerk van MW Designs. Zo is de achter verlichting heel speciaal. Willem koos voor hele strakke en compacte LED strips die op de spatborden gemonteerd zijn.  Heel speciaal is de constructie waarmee de achterlichten omhoog kunnen klappen. Dat kan vanuit de cabine bediend worden. Willem: ,,Als ik voor de asfaltmachine sta dan moet hij tegen de banden aan kunnen drukken. De verplichte spatborden zitten dan in de weg maar door ze omhoog te klappen heb ik geen problemen. Het werkt in de praktijk super!’’

Het hele chassis werd in de gele lak gezet en achter de cabine staan twee enorme uitlaten. Het cabine interieur werd compleet bekleed door Truckstyling Lunteren terwijl alle gespoten delen door MW Designs onder handen werden genomen. Het resultaat is een felgeel interieur met overal gekleurde LED verlichting en details in marmerkleur. De complete afwerking van het chassis met kisten en dergelijke werd uitgevoerd door Gerrit Holdijk in Harderwijk. Hij maakte ook de speciale zonneklep en de stoere voorbumper. Alles bij elkaar een ontzettend dikke en opvallende asfaltkipper, en dat was nou precies de bedoeling van Willem!