Nieuws
12-12-2018 | Door Iep van der Meer

Formule 1 Logistics uit Eindhoven heeft nieuwe DAF's gekocht. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in transport- en koeriersdiensten, prijst de goede service en rijke uitrusting van de trucks. De ervaringen met maar liefst negen nieuwe DAF vrachtwagens zijn volgens DAF erg goed. Eerder dit jaar zijn twee versies van de DAF LF en zeven van de DAF CF ingezet, die zijn geleverd door DAF dealer De Burgh Eindhoven.

Formule 1 Logistics bestaat sinds 1997 en maakte eerder al gebruik van de DAF LF. Het transportbedrijf stapte daarna over op een ander merk, maar besloot dit jaar terug te keren. “Onze chauffeurs rijden in de eerste plaats graag DAF”, zegt oprichter en eigenaar Jeroen Walravens: “Tijdens de zoektocht naar nieuwe vrachtwagens blonk DAF uit met zijn cabineruimte. Vooral de opbergmogelijkheden en indeling bevallen goed. De uitrusting is zeer compleet. Waarvoor ik elders moet bijbetalen, dat is bij DAF standaard.” 

Goed contact

Naast de uitstekende standaarduitrusting, speelt ook de service een rol voor Walravens. “DAF dealer De Burgh zit bij ons op het industrieterrein. Wij hebben al jarenlang goed contact. Het was dus voor ons een logische keuze om voor De Burgh te gaan. Dit bedrijf doet ook het onderhoud aan onze vrachtwagens.” De versies van de DAF CF en LF die Formule 1 Logistics inzet zijn voorzien van een bakwagenopbouw en enkele exemplaren hebben een slaapcabine.

Snel transport

Formule 1 Logistics breidde in 2016 flink uit door een fusie met J&M Logistics. Naast bakwagens en trekker-opleggercombinaties heeft het bedrijf ook grote en kleine bestelauto’s. Op die manier kan Formule 1 Logistics een brede afnemersgroep van dienst zijn. Het werkveld bestaat uit medisch transport, dag- en nachttransport, waardevol transport en gekoeld transport. Ook tussentijdse opslag is mogelijk door de grote opslagruimte waarover Formule 1 Logistics beschikt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-05-2018
500_formule1log.1_2.jpg

Formule 1 Logistics kiest Actros

Formule 1 Logistics in Eindhoven nam onlangs twee nieuwe Mercedes-Benz Actros 1942 trucks in ontvangst. De trucks werden…
Nieuws
26-03-2019
image-articleDetail-3a61ce55-316512.jpg

Iveco trucks voor Alfa Romeo F1 team

Het Alfa Romeo Formule 1 team zet dit seizoen  12 nieuwe Iveco Stralis trekkers en een Daily in voor de logistiek.…
Nieuws
25-03-2017
magnum_f1_1LR.jpg

Renault Magnum in de Formule 1

Soms moet je wat en dat was zeker het geval met de Renault Magnum, een redelijk tijdloos uitziende, hoge en welhaast dominante…