DAF XF Celebration Edition voor Marti Swinkels

Nieuws
28-05-2020 | Door Tim de Jong

Marti Swinkels is 40 jaar als chauffeur in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. Miljoenen kilometers heeft hij voornamelijk in DAF trucks afgelegd. Om dit te vieren is de jubilaris woensdag 27 mei verrast met een passende nieuwe DAF.

Hij kreeg de sleutels van een exclusieve XF Celebration Edition. Een speciale versie die dit jaar is uitgebracht ter ere van de productie van de 250.000e DAF  met Super Space Cab. De feestelijke DAF is geleverd door De Burgh Eindhoven BV.

‘Marti Swinkels is al op jonge leeftijd bij ons gekomen’, aldus Iwan van de Geer, technisch directeur bij Van Rooijen Logistiek. ‘De meeste kilometers heeft hij achter het stuur van een DAF gereden. Dat is zijn favoriete merk. Dan is het toch heel mooi om hem te trakteren op een XF Celebration Edition.’

De Super Space Cab cabine is extra fraai aangekleed en voorzien van vele extra’s, zoals een exclusief leerpakket, een 15 cm dik comfortmatras, uitgebreide klimaatbeheersing inclusief bediening vanaf de achterwand en onder het bed zit een grote koelkast.

Marti rijdt vooral in de Benelux en Duitsland. ‘Het gaat om transport van en naar grote distributiecentra van alle retailketens. We hebben een vloot van 225 trekkende eenheden, waarvan er 180 van het merk DAF zijn’, vertelt Van de Geer.

Veel DAF’s bij Van Rooijen Logistiek zijn van de jongste generatie Euro 6. De ervaringen hiermee zijn goed. Van de Geer: ‘De chauffeurs, zoals Marti, prijzen het comfort, de ruimte en de uitstraling van de trucks. Wij merken dat DAF het verbruik verder omlaag heeft gekregen. Het is nog weer lager dan bij de eerste generatie Euro 6.’

Het werkgebied van Van Rooijen Logistiek is vooral de Benelux. Het bedrijf is actief in het vervoer van food, personal care, elektronica en farmaceutische producten. Het onderhoud aan het wagenpark wordt in de eigen werkplaats gedaan die support en onderdelenlevering krijgt vanuit DAF dealer De Burgh. Ook deze ondersteuning is een belangrijk aspect waardoor DAF zo’n belangrijke plek in de vloot inneemt. Voor Marti Swinkels is het vooral elke kilometer genieten in zijn nieuwe DAF XF Celebration Edition.

Op de foto zien we Marti Swinkels in het midden, links op de foto Henry van Rooijen en rechts Mike van Rooijen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-08-2018
vanmrooijen2-1400.jpg

Mercedes trucks voor Van Rooijen Logistiek

Mercedes-Benz maakt een comeback in het wagenpark van Van Rooijen Logistiek BV in Eindhoven. Vorig jaar werd…
Nieuws
30-11-2016
Rooijen2.jpg

70 nieuwe trailers voor Van Rooijen

Van Rooijen Logistiek uit Eindhoven heeft zijn trailervloot stevig uitgebreid en verjongd. Bij Schmitz Cargobull werd…
Nieuws
13-02-2020
DAF-Super-Space-Cab-Celebration-Edition-1LR.jpg

DAF viert 250.000e Super Space Cab met speciale versie

DAF Trucks komt met de XF Super Space Cab Celebration Edition. Met deze luxe en opvallende uitvoering…