Nieuws
27-09-2018 | Door Tim de Jong

Voor wie al onder de indruk was van de Actros met Mirrorcam systeem: op de IAA stond ook een DAF XF zonder spiegels, op de stand van Orlaco. Dit Barneveldse bedrijf werd vorig jaar overgenomen door het Zweedse Stoneridge. En die kennen we weer van de digitale tachografen.

Zonder spiegels, laten we eerlijk zijn, het went snel. Zeker wanneer je het in de praktijk gaat uitproberen. Verschil tussen de DAF van Stoneridge en de Actros van Mercedes, is dat de 'pannekoek', de spiegel die de ruimte pal voor de cabine laat zien bij de DAF ook is vervangen door een camera. Dit is de Orlaco Cornereye en die vervangt niet alleen de bewuste doblispiegel, maar ook de trottoirspiegel. 

Reden dat Mercedes die spiegels voorlopig heeft laten zitten is dat ze geen plek hadden voor de extra monitor. Orlaco heeft deze monitor bij deze DAF boven de rechter zijruit geplaatst, ongeveer op de plek waar je nu in de trottoirspiegel kijkt. 

Dit Cornereye systeem van Orlaco is inmiddels goedgekeurd en al leverbaar voor meerdere truckmerken, waaronder DAF, MAN, Scania en Mercedes. 

Overigens is voor de nieuwe Actros het het originele Mirrorcam-systeem als extra te bestellen. Orlaco heeft dus ook voor die truck het Cornereye systeem gehomologeerd, waarmee je dus alle spiegels voortaan weg mag laten. 

Het systeem wat de normale achteruitkijkspiegels vervangt van Orlaco heet overigens Mirroreye, en dat is inmiddels ook al leverbaar voor after market toepassingen. We verwachten dat bij DAF en de andere truckproducenten deze opties waarbij alle spiegels worden weggelaten op termijn ook zullen aanbieden. Een plusje van het Stoneridge-systeem is overigens dat de camera's makkelijk inklapbaar zijn, wanneer de truck bijvoorbeeld de wasstraat in gaat. Dat moet bij de Mercedes met de hand gebeuren, Stoneridge/Orlaco doet dat elektrisch.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-07-2019
actr1.jpg

Compleet spiegelloze Actros voor Jelle Kuyvenhoven

Mercedes-Benz dealer Maasdijk heeft de eerste nieuwe Actros afgeleverd die ingezet gaat worden als LZV.…
Nieuws
02-10-2018
IEP_0419-1400_1.jpg

Nieuwe comfortabele opties bij MAN

MAN levert het topmodel, de TGX XXL voortaan met een aantal fraaie nieuwe opties. Zo is er een nieuwe kastenwand met…
Nieuws
17-10-2018
headerbeeld.png

RDW keurt CornerEye goed voor MAN

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft CornerEye gehomologeerd voor de MAN's TGS en TGX. CornerEye is een camerasysteem…