Duitsland: dronken chauffeur draait combinatie vast

Nieuws
04-03-2019 | Door Tim de Jong

Controles of niet, Duitsland kampt nog steeds met meest Oost-Europese chauffeurs die met teveel drank op gaan rijden. Zo werd in de buurt van Rostock, in het noorden van Duitsland, een chauffeur gearresteerd met twee promille alcohol in zijn bloed.

Dat is vier keer meer dan toegestaan. De Oekraïense chauffeur probeerde zijn combinatie te draaien in een woonwijk. Daarbij beschadigde hij een hek, twee personenwagens en een lantaarnpaal. Buurtbewoners vonden de manoeuvres van de chauffeur nogal opvallend en belden de politie. Die had snel door dat er mogelijk drank in het spel was. De chauffeur werd in het gevang gezet om te ontnuchteren. De bulktrailer was gelukkig niet met gevaarlijke stoffen geladen. De combinatie is in beslag genomen.

Een paar dagen eerder werd in Duitsland een Poolse melkrijder vastgezet met 2,7 promille in zijn bloed. De gebeurtenissen sluiten aan op een eerder onderzoek van de Duitse Dekra, dat alcohol, drugs en oververmoeidheid aanwijst als voornaamste oorzaken van menselijk falen in het verkeer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-06-2017
MOE-trucks_LR_1.jpg

MOE-truckers doen meer ritten op België

Volgend op de rapportages van het CBS, de voorstellen van de Europese Commissie inzake het wegvervoer en de tevredenheid…
Nieuws
25-06-2020
Girteka_weekend_LR.jpg

Bonden: Pandemie zet sommige werkgevers aan tot machtsmisbruik

Vakbond FNV en Stichting VNB hebben een huiveringwekkend filmpje van een kwartier op internet…
Nieuws
04-03-2020
Vos-LNG.jpg

België claimt mogelijk 2,25 miljoen van Vos Logistics

Om de 89 trucks die door de Belgische Inspectie in beslag zijn genomen weer in handen te krijgen,…