Duitsland kondigt verbod 27Mc bakjes aan

Nieuws
25-09-2018 | Door Iep van der Meer

Duitsland verbied vanaf 1 juli 2020 het gebruik van 27 Mc apparatuur tijdens het rijden. Sinds oktober vorig jaar is het al verboden om handheld te bellen, maar ook de bediening van Mp3 spelers, notebooks en andere apparatuur mag al niet meer. Daar komt straks dus het verbod op het 'bakje' bij.

Duitsland is het eerste land wat zo'n verbod invoert. Eigenlijk was het de bedoeling om het verbod al eerder in te laten gaan maar onder zwaar protest is er een overgangsperiode afgesproken. Over twee jaar loopt die af, en dan is het over en uit met het gebruik van de bak. 

De vraag is of chauffeurs nog veel gebruik maken van de 27 Mc. Onze ervaring is dat het er wemelt van de Oostblokkers die met zware versterkers overal overheen brullen. Of is fatsoenlijke en zinvolle communicatie nog steeds mogelijk? Ooit was het namelijk een bijzonder goed hulpmiddel waarmee chauffeurs elkaar waarschuwden voor file's, verkeerscontroles en dergelijke. Functies die volgens ons al lang overgenomen zijn door de mobiele telefoon, maar we weten ook waar dat toe leidt. Kortom, gaan we het bakje missen of valt het mee? Reageer op onze Facebook pagina, BIGtruck online magazine.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2023
CB Logistics

Tielbeke neemt transport CB over

Logistiek dienstverlener CB en Tielbeke hebben het voornemen uitgesproken dat Tielbeke het transport van CB in Nederland…
Nieuws
22-10-2021
MAN-BIGtruck.jpg

MAN monteert alleen nog ZF-bak in standaard trekkers

MAN maakt deel uit van Traton, de truckdivisie van VW waar ook Scania in zit. Dat leidde ertoe, dat…