Elektrische voertuigen baren brandweer zorgen

Nieuws
22-03-2019 | Door Iep van der Meer

Elektrische voertuigen baren de brandweer zorgen. Afgelopen week vatte een elektrische MAN vlam tijdens een transport in Duitsland. De oorzaak had niets te maken met het elektrische prototype maar tijdens het blussen was de brandweer bang voor exploderende accu's.

De oorzaak van de brand was dat er onder de oplegger die de MAN vervoerde een band in brand vloog. Het vuur greep snel om zich heen en het MAN prototype van een elektrische truck vatte ook vlam. De brandweer was bang voor exploderende accu's van de MAN. Het vuur vernietigde de MAN eTGM waarmee we ooit zelf mochten rijden dan ook volledig. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Zie hier het Duitstalige bericht.

Eerder waren er al grote problemen met het blussen van Streetscooter voertuigen van DHL. Deze voertuigen ontbranden spontaan, zelfs als ze stilstaan. Tijdens het blussen heeft de brandweer in Duitsland grote problemen ondervonden vanwege exploderende accu's. Ook is het al gebeurd dat er gevaarlijke vloeistoffen uit de accu's liepen. Die vloeistof was zo agressief dat de schoenzolen van de brandweerlieden er door opgelost werden. De locaties waar de Streetscooters in brand zijn gevlogen moesten om die reden daarna gesaneerd worden. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Zie hier het Duitse nieuws bericht hierover.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-01-2018
Streetscooter1LR.jpg

Streetscooter chauffeurs hebben het koud

Inmiddels zijn zo'n 5.000 Streetscooters onderweg op de Duitse wegen, in DHL kleuren. De door dit bedrijf zelf…
Nieuws
12-11-2020
volvo-fe-electric-renewi-amsterdam-fietsers.jpg

Volledig elektrische Volvo FE huisvuilwagen voor Renewi

Renewi in Amsterdam zet een volledig elektrische Volvo FE in. De nieuwe Volvo is de eerste van…
Nieuws
05-10-2021
Volvo_13-1400.jpg

Rijden met de elektrische Volvo FH en FMX

Tijdens een perspresentatie in Zweden mocht BIGtruck de eerste kilometers maken met de volledig elektrische Volvo…