Farm Trans zet B-Double LZV combinatie in

Nieuws
26-03-2020 | Door Iep van der Meer

Farm Trans zet een B-Double LZV combinatie in tussen Friesland en Zuid- Nederland en België. Vanaf deze week rijdt de fraaie combinatie met pootgoed. Dankzij dit concept kunnen voortaan drie klanten in één rit gecombineerd worden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van een B-Double combinatie kan de trekker het laatste deel van de route met één trailer afleggen naar de klant.

In de eerste trailer kunnen bigbags met pootgoed worden vervoerd. De tweede trailer is een onderlosser met twee compartimenten waarin het losgestortte pootgoed kan worden vervoerd. Dankzij de compartimenten kunnen we de lading van twee klanten in een keer meenemen. Ook kunnen we veel meer pootgoed laden, zo’n 42 ton waarbij dit bij een normale combinatie max. 34 ton is.

Regels België

Farm Trans bedient ook Belgische klanten met deze efficiënte combinatie. Omdat in België het toegestane gewicht op de wegen lager is én LZV’s vrijwel nog nergens zijn toegestaan, heeft het bedrijf daar een oplossing voor bedacht. De achterste trailer wordt afgekoppeld aan de Belgische grens om vervolgens met de eerste trailer verder te rijden en te lossen. Daarna worden de trailers verwisseld en wordt de tweede trailer aan de truck gekoppeld en gelost.

Duurzaam transport

Transport over langere afstanden wordt door de inzet van de LZV-combinatie efficiënter en duurzamer. Dit past volledig in het duurzaamheidsbeleid van Farm Trans. Op dit moment zijn er vier gecertificeerde chauffeurs bij Farm Trans werkzaam die regelmatig op de LZV gaan rijden. Na het pootgoedseizoen gaan Farm Trans door met het ontwikkelen van de LZV om deze permanent in te kunnen zetten voor bulk transport. 

">Meer info lees je op www.trailertotaal.nl

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-05-2019
32_meter_combi.jpg

Truckbouwers pleiten voor combinaties van 32 meter

De Europese truckfabrikanten verenigd in ACEA pleiten in Brussel voor toelating van combinaties van…
Nieuws
21-10-2016
henred-fruehauf-dhl-truck.jpg

Teardrop LZV van DHL in Zuid Afrika

In Zuid Afrika maakt DHL gebruik van een op z'n zachtst gezegd exotische combinatie. Het betreft een 22 meter lange…
Nieuws
14-01-2019
DAF_XF_Farm_Trans_Group.jpg

DAF trucks voor Farm Trans

Farm Trans Group uit Moerdijk stapt 2019 in met een nieuwe huisstijl én met DAF.  Het jaar zet mooi in met een vijftal nieuwe…