FNV en pensioenfonds claimen bij Dikken

Nieuws
16-08-2018 | Door Tim de Jong

Vervoerder Dennis Dikken uit Nieuwleusen kan na het plotseling sluiten van zijn bedrijf een flinke claim verwachten van de vakbond FNV en het Pensioenfonds. Volgens het FNV werkte Dikken met een verboden constructie, waarvan zijn personeel de dupe is geworden. Dat meldt RTV Oost.

Volgens de bond loopt de schadeclaim in de tienduizenden euro's. Afgelopen zomer kregen de 15 chauffeurs van het bedrijf waarin ze drie ween met vakantie werden gestuurd, waarna ze niet meer terug hoefden te komen, omdat het bedrijf werd opgeheven. Hierbij was Dikken 'vergeten' uitkeringsinstantie UWV in te lichten. Tegelijkertijd legde het pensioenfonds beslag op het bedrijfsgebouw van Dikken en op de trucks.

Uit onderzoek van de bond komt naar voren dat Dikken het personeel op een Duits contract liet werken via een postbusconstructie, met als doel om sociale premies en verzekeringen te ontlopen. De bond wil een claim neerleggen wegens het niet goed naleven van de wet bij beëindiging van arbeidscontracten. er wordt een transitievergoeding geëist voor personeel dat langer dan twee jaar bij Dikken heeft gewerkt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-04-2017
Brinkman_emmen_LR.jpg

Brinkman mag vakbond-chauffeurs niet ontslaan

Vandaag oordeelde de kantonrechter in Leeuwarden dat Brinkman Trans Holland drie actieve vakbondsleden van…
Nieuws
07-02-2020
Hema_mercedes.jpg

Forse loonsverhoging voor Hema chauffeurs

Hema is bereid om de lonen van medewerkers te verhogen. Dat blijkt uit een afspraak die Hema heeft gemaakt met…
Nieuws
01-12-2020
CNV_gebouw.jpg

CNV ziet meerdere kaderleden vertrekken (update!)

Vakbond CNV verliest een een aantal ervaren kaderleden, die het oneens zijn met de koers die de vakbond…