Nieuws
14-11-2019 | Door Iep van der Meer

Nog meer Scania nieuws vandaag: Jumbo Supermarkten heeft een mooie order voor 44 nieuwe Scania trekkers van de types G410 en G450, beide met een Highline cabine. De nieuwe Scania's worden af- fabriek in de kenmerkende gele Jumbo kleur geleverd.

De exemplaren met de 450 pk motor zullen worden ingezet als LZV. De uitlevering van de nieuwe voertuigen is al gestart. De trucks worden door Scania Veghel afgeleverd. Alle Scania's zijn uitgerust met de G slaapcabine met het hoge dak. Die biedt volgens Scania zowel veel ruimte voor de chauffeur als een makkelijke in- en uitstap. De chauffeurs komen met een premium bestuurdersstoel en een uitgebreid infotainmentsysteem, sowieso aan comfort niets te kort, aldus Scania. Naast veiligheidsvoorzieningen als AEB en LDW zijn de trucks ook voorzien van LED-verlichting. De lager geplaatste G-cabine biedt de chauffeur toch een goed zicht rondom het voertuig, zegt Scania. Aangezien de trucks zich bij de bevoorrading van de supermarkten regelmatig in drukke stedelijk gebieden begeeft, is dit een belangrijk pluspunt.

Met ruim 650 supermarkten en ca. 80.000 medewerkers is Jumbo één van de grootste retailorganisaties van Nederland. De ruim 32.000 artikelen worden door een wagenpark van 180 voertuigen door geheel Nederland gedistribueerd. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-12-2018
Overdracht_aan_A.G._van_Geffen_Transport_tijdens_Megatrucks_Festival.jpg

Honderdste DAF voor A.G van Geffen

A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. sluit 2018 af met een mijlpaal. Het bedrijf uit Hedel heeft de 100ste DAF in gebruik…
Nieuws
29-01-2019
Truckland_CF-el2.jpg

DAF CF Electric voor Simon Loos

Simon Loos heeft via Truckland Wognum twee DAF's CF Electric in ontvangst genomen. Hiermee gaat het bedrijf ervaring op…
Nieuws
21-01-2022
JumboVisma.jpg

Vijf Scania's voor wielrenteam Jumbo Visma

Het Jumbo Visma wielrenteam heeft maar liefst vijf Scania 410R Highline 6x2 bakwagens aangeschaft met een fraaie…