Nieuws
24-10-2019 | Door Iep van der Meer

Sleepassen worden steeds vaker uitgevoerd met enkele montage en luchtvering. Vooral voor kippers en trucks met afzetsystemen kan dat problemen opleveren met de stabiliteit. Ook worden de enkele montage banden overbelast tijdens het kippen en op- en afzetten van zware afzetbakken. Veldhuizen Wagenbouw heeft nu een oplossing voor DAF trucks, en op termijn ook voor Mercedes.

De nieuwe extra sterke luchtgeveerde Veldhuizen as met dubbele montering en fusee besturing is technisch goed voor 16 ton. Tijdens het kippen of het op- en afzetten van containers rust de as echter rechtstreeks op het chassis waardoor de fusee's niet belast worden. In die starre toepassing is de as zelfs goed voor 30 ton! Bijkomend voordeel is de grotere stabiliteit tijdens het kippen. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Meer lezen over deze nieuwe Veldhuizen as voor DAF en Mercedes trucks doe je hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-11-2019
WPKoning1.jpg

Lage Scania R500 voor W.P. de Koning

Bij W.P. de Koning, een transportbedrijf uit Vuren, komt deze spectaculair ogende nieuwe Scania R500 in gebruik. De…
Nieuws
02-02-2018
Weverwijk_4.jpg

Iveco Stralis 6x2 voor Van Weverwijk

Recent heeft Van Weverwijk B.V. een nieuwe Iveco Stralis in gebruik genomen. Deze 3-assige motorwagen met Hi-Way cabine…
Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…