Nieuws
04-12-2019 | Door Tim de Jong

In Turijn werd de Nikola Tre gepresenteerd met het onderstel en de cabine van de Iveco S-Way. Maar deze foto's laten zien dat de beide fabrikanten al heel wat gewijzigd hebben in het nog jonge ontwerp van de Iveco S-Way. 

De Iveco S-Way werd in juli gepresenteerd en afgelopen maand hebben al honderden geïnteresseerden ermee gereden in ons land. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Uiteraard was BIGtruck ook van de partij. Maar intussen werkt Iveco samen met Nikola, het Amerikaanse bedrijf dat zware trucks wil bouwen en verkopen die hun elektriciteit betrekken uit waterstof. Die energiedrager is goedkoop, hernieuwbaar en brandschoon. Er komt alleen waterdamp uit de uitlaat en de truck is muisstil en loeisterk. Met deze techniek hopen de fabrikanten aan de Europese en Amerikaanse voorschriften te kunnen voldoen, die zo streng zijn, dat je er met een diesel niet meer wegkomt. 

De eerste trucks gaan volgend jaar al testrijden, die zijn nog volledig batterij-elektrisch. In 2022 starten testritten met de waterstofvariant. Deze foto's laten zien dat er ook aan de chauffeur is gedacht! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-12-2019
Nikola1_LRF.jpg

Nikola in Turijn met Tre op Iveco S-Way basis

In Turijn gaven Iveco en de Amerikaanse start-up Nikola een toelichting op hun samenwerking. Daarbij werd…
Nieuws
11-02-2022
Nikola-Bud2LLR.jpg

Nikola Iveco waterstoftruck onderweg met bier in VS

Kort nadat de eerste batterij-elektrische truck van de Nikola, gebouwd op een Iveco S-Way chassis en…
Nieuws
01-09-2021
NIKOLA_TRE_BEV_3_LR.jpg

Nikola Tre, de elektrische Iveco S-Way

Het Amerikaanse Nikola heeft de eerste exemplaren van de nieuwe Nikola Tre elektrische truck gereed. Het bedrijf…