Jan de Jong wint BSF verkiezing met zijn DAF XF

Geplaatst door

Bedrijfswagen Service Friesland, kortweg BSF, organiseerde een 'mooiste truck' verkiezing op Facebook. Honderden chauffeurs stuurden foto's in van hun grote trots en inmiddels is daar een winnaar uit gekozen. Dat werd Jan de Jong met zijn DAF XF 450 Super Space Cab.

De jury, bestaande uit een delegatie van BSF, aangevuld met ondergetekende namens BIGtruck had er een hele kluif aan. Uiteindelijk werd de schitterende DAF XF van Transportena derde. De fraaie, typische werkauto van E.J. de Jong uit Workum haalde de tweede prijs. Deze twee winnaars komen later nog aan bod, maar eerst gingen we op de koffie in Ureterp bij Jan de Jong.

Jan begon bijna 20 jaar geleden als eigenrijder en inmiddels heeft hij sinds een paar maanden een chauffeur in dienst die op een tweede auto rijdt. Jan: ,,Het is erg druk en ik heb aan Gering uit Landgraaf een meer dan uitstekende opdrachtgever. Hij wilde graag een uitbreiding en toen ik de juiste man gevonden had hebben we besloten die stap te zetten. Op dit moment overwegen we zelfs de aanschaf van een derde trekker, maar dat is nog niet helemaal rond'' aldus Jan. Hij was erg verrast met zijn hoofdprijs en vol trots poseert hij met Heine de Vries van BSF voor zijn trekker. De bloemen, de beker en een aardige attentie namens BIGtruck komen goed terecht bij Jan.

Bij de koffie met oliebollen vertelt Jan over zijn werk: ,,Ik rij meubels voor Gering door de hele Benelux en Noord Frankrijk. Lichte vrachten dus, maar wel altijd alles met het handje lossen. Daar blijf je fit bij zullen we maar zeggen. De DAF XF 450 is van het nieuwste model en ik moet zeggen dat mij dat uitstekend bevalt. Het rijdt fantastisch, het verbruik is erg goed en het comfort aan boord is super. Je kunt zeggen wat je wilt maar deze cabine is nog steeds de ruimste die je kunt kopen in Europa. Ik ben er heel content mee, en getuige deze prijs zijn er meer mensen die hem mooi vinden!''.

Zoals Jan zelf het transport met de paplepel kreeg opgediend zo gaat het ook met de komende generatie. Zoons Dave en Brian zijn druk in de weer met hun miniatuur wagenpark waarbij de DAF trucks keurig in het gelid staan opgesteld. Dat belooft nog wat voor de toekomst!

Namens BSF en BIGtruck, van harte gefeliciteerd met je eerste prijs Jan!