Jost Group betaalt borgsom van 7 miljoen

Nieuws
06-04-2019 | Door Tim de Jong

Jost Group heeft de Belgische Justitie een borgsom van zeven miljoen euro betaald. Daardoor kunnen de aan de ketting gelegde trucks alle weer rijden. Dat meldt De Tijd.

Eerder al bleek dat van de 346 aan de ketting gelegde trucks, er 85 weer de weg op mochten. Voor Jost Group is 346 een groot aantal, maar het bedrijf heeft een wagenpark dat nog altijd 1500 trucks omvat. Na overmaking van genoemde som, hebben het Federaal Parket en de onderzoeksrechter van Luik, de beslaglegging opgeheven.

Roemeens, Slovaaks

Centraal in het onderzoek van de Belgische Justitie staat het reilen en zeilen van twee buitenlandse vestigingen van Jost Group. Al sinds 2015 wordt er specifiek bij deze bedrijven onderzoek gedaan naar sociale dumping en zelfs mensenhandel. Door chauffeurs uit die landen ook in Belgiƫ te laten rijden tegen salarissen uit het land van de herkomst van de chauffeur, zou de Belgische overheid al 55 miljoen euro aan belastingen en sociale premies hebben misgelopen.

Volgens De Tijd heeft Jost 'opgelucht' gereageerd op de borgregeling. Het bedrijf zegt dat het zijn klanten hierdoor weer 'optimaal' kan bedienen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2017
Roland_Jost_balkje.jpg

Roland Jost in de gevangenis

Na de grootscheepse acties van de Belgische justitie is directeur- en topman van de Jost Group Roland Jost gevangen genomen.
Nieuws
18-11-2020
sociale_dumping_geleen.jpg

Nieuw geval van sociale dumping, nu in Oudenbosch

Afgelopen weekend werd in een loods in het Brabantse Oudenbosch een groep van achttien chauffeurs ontdekt…
Nieuws
19-02-2019
DeRooy_TB_1.jpg

Onderzoek naar Jost Group gaat door, bedrijf boos op justitie

Het Belgische Federaal Parket is weer, of nog steeds bezig met een groot onderzoek naar sociale…