Mammoet vervoert wieken van 88,4 meter

Nieuws
11-04-2017 | Door Iep van der Meer

Vorig jaar nog plaatsten wij een bericht over de langste wieken van een windmolen die ooit in ons land over de weg vervoerd werden. Die waren 75 meter lang, maar Mammoet doet daar met 88,4 meter een behoorlijk schepje overheen!

Het transport vond plaats in Denemarken waar de wieken vanuit de fabriek van LM Wind Power in Lunderskov naar een testcentrum in Aalborg vervoerd werden. De wieken van 88,4 meter lengte zijn de langste exemplaren ter wereld en om die te vervoeren heb je een specialist nodig. Kortom, echt een klusje voor Mammoet dus. Voor het transport werd een MAN trekker ingezet met een speciale Doll oplegger. Of eigenlijk, een dolly achtige constructie achter de trekker en een meter of tachtig daar achter nog een dolly.. 

Volgens Koos van der Zee, Transport Manager van LM Wind Power verliep het hele transport gladjes en volgens plan dankzij het uitstekende teamwerk van alle betrokken bedrijven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-11-2016
Jongsma1.jpg

Jan Jongsma vervoert ramptrein

De vorige week van de rails geraakte Ariva trein bij Winsum is inmiddels geborgen en veilig naar Zuidbroek vervoerd door…
Nieuws
06-08-2020
SCHEUERLE_PF6_Berre_zoom_1500x970.jpg

Mammoet vervoert 430 ton zware reactoronderdelen per TPA

Zwaar transport gigant Mammoet had onlangs weer een leuk klusje. Er werden twee onderdelen van…
Nieuws
14-09-2016
Noot1.jpg

Nieuw Nooteboom setje voor Brouwer

De omschrijving 'setje' lijkt de stoere Nooteboom combinatie ernstig tekort te doen maar voor de mannen van Brouwer…