Müller Holten neemt Prins Lekkerkerk over

Nieuws
10-02-2018 | Door Tim de Jong

Müller Fresh Food Logistics uit Holten en Prins Transport te Lekkerkerk hebben overeenstemming bereikt over de overname van de vennootschappen van Prins door Müller.

Arjen Prins zal als directeur leiding blijven geven aan de logistieke activiteiten van het bedrijf in Lekkerkerk. Ook zal Peter Prins binnen de transportactiviteiten zijn leidende rol voortzetten. Met deze overname versterkt Müller haar positie in de koelvers- en diepvriesmarkt in de Benelux en verbreedt zij haar dienstenpakket aanzienlijk, aldus het bedrijf in een persbericht. De locatie onder de rook van Rotterdam biedt een geografische uitbreiding. Voor de medewerkers van Prins zijn ook voordelen verbonden aan deze overname, zegt Müller:  de stevigere positie in de markt creëert nieuwe mogelijkheden binnen de organisatie, alsmede meer continuïteit van de werkzaamheden.

Het beheer alsmede de in- en verkoop van het wagenpark zal onder de vlag van Müller European Truck & Trailer Care te Lekkerkerk worden voortgezet (www.ettc.eu). De directie van dit bedrijf wordt gevoerd door Anton Müller. Ook de werkplaatsactiviteiten in Lekkerkerk blijven doorgaan.

Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing, VAL/VAS en distributie van koelverse- en diepvries levensmiddelen. Voor haar opdrachtgevers belevert Müller dagelijks alle grote retail DC’s, het foodservice kanaal en de industrie in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Daarnaast is Müller gespecialiseerd in internationale koel- en vriestransporten door geheel Europa via haar bedrijf in Tsjechië. Het familiebedrijf voert de warehousing uit in ruim 50.000 m² koel- en vriesmagazijnen. Tot op heden zijn deze gevestigd in Holten, Nijkerk en Roelofarendsveen. Voor de transport-  en distributieactiviteiten worden ruim 300 trekkende eenheden ingezet. De groep realiseerde in 2017 een omzet van ca. € 70 miljoen. Verdere uitbreiding van deze dienstverlening behoort tot de speerpunten voor de toekomst, zegt Müller. Samen bieden Muller Fresh Food Logistics en Müller European Trailer Care werk aan ca. 700 medewerkers.

Prins Transport en Prins Op- en Overslag

Prins is bijna 80 jaar geleden in Lekkerkerk ontstaan als transportbedrijf. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag, handling en het vervoer van levensmiddelen (koel, diepvries en licht gekoeld). Dagelijks wordt er landelijk in 3 temperatuurzones, fijnmazig gedistribueerd. In Lekkerkerk is forse invriescapaciteit in de warehouses beschikbaar. Het vervoer van geconditioneerde en ongeconditioneerde zeecontainers met de daarbij behorende documentatie en afhandeling is tevens een belangrijke activiteit van Prins. De terreinen in Lekkerkerk bieden ruimte voor 20.000 m2 uitbreiding. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-04-2016
KivitsDrunen.jpg

Nagel en Kivits Drunen werken samen

Het flink gesaneerde Nagel Nederland gaat samenwerken met Kivits Drunen uit Waalwijk. Beide bedrijven, gespecialiseerd…
Nieuws
15-03-2019
Celsineo_1LR.jpg

Krone en Liebherr onthullen koelmachine

Trailerfabrikant Krone heeft samen met motorenleverancier en koelspecialist Liebherr een koelmachine onthuld voor…
Nieuws
21-09-2020
Soetens3LR.jpg

Nieuwe Schmitz koeltrailer voor Soetens

Het Brabantse transportbedrijf Th. Soetens uit Reusel heeft onlangs een koeltrailer van Schmitz in bedrijf genomen.…