Nieuwe DAF neus voor rallytruck

Nieuws
18-02-2019 | Door Iep van der Meer

In Veghel wordt momenteel koortsachtig gesleuteld aan een nieuwe rallytruck voor de Marocco Desert Challenge. Eimbert Timmermans heeft een heel bijzonder project onder handen, namelijk de bouw van een DAF CF Torpedo 4x4 rallytruck!

Eimbert Timmermans is geen onbekende in de wereld van de rallytrucks. Veel van de DAF CF 4x4 trucks die gebruikt worden werden door hem opgebouwd, en zelf reed hij ook vaak mee in de verschillende rally’s. Het nieuwste project is echter wel heel bijzonder. Een DAF CF 4x4 waarvan de cabine midscheeps is geplaatst, met de motor helemaal achterin het chassis. Daarmee zijn we er niet want de motor staat namelijk achterstevoren in het chassis. Daardoor zou de gewichtsverdeling van de nieuwe rallytruck optimaal moeten zijn. Zelf denkt Eimbert dat die met volle tanks precies 50/50 is, en dat zou ideaal zijn.

De neus werd geheel in eigen huis ontworpen en ontwikkeld maar de cabine is gewoon van DAF. Dat zou je niet zeggen, maar Eimbert tikte zijpanelen en deuren van een Foden Alpha op de kop. Die had ook een DAF CF cabine, maar dan zonder die bolle hamsterwangen. Op een rallytruck was dat nog nooit vertoond en daarmee lijkt het een hele andere cabine.

Eimbert wil met de nieuwe truck van start gaan in de Marocco Desert Challenge die in April begint. Voor het zover is dat de auto rijdt moet er nog wel wat gebeuren. Zo moet de tussenbak volledig zelf gebouwd worden. Doordat de motor achterstevoren staat zou de truck anders namelijk heel hard achteruit kunnen rijden. Dat was een complicatie waardoor Eimbert even verrast werd maar daar laat hij zich niet door in de war brengen.

Hier de eerste exclusieve foto's! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-02-2019
DeRooy_TB_1.jpg

Team De Rooy naar Marocco Desert Challenge

Petronas Team De Rooy Iveco doet met één truck mee aan de Morocco Desert Challenge, van…
Nieuws
09-04-2019
17c5fc55-1d77-46fc-b10a-74c87344eab5_1.jpg

Onderweg naar Marocco Desert Challenge 2019

Aanstaande zaterdag, 13 april start in Agadir de Marocco Desert Challenge. Deze rally mag zich in een toenemende…
Nieuws
20-12-2016
Marokko-truckLR.jpg

Trucks in Marokko groter en moderner

Het wegvervoer in Marokko moderniseert. De Marokkanen kopen steeds grotere, schonere en sterkere trucks, al zou je…