Politie prijst chauffeur die ernstig ongeval voorkomt

Nieuws
13-02-2020 | Door Tim de Jong

Afgelopen woensdag 12 februari heeft een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Alphen aan den Rijn op de A28 bij Leusden een ernstig verkeersongeval voorkomen en mogelijk het leven van een 87-jarige automobilist gered. Met zijn trekker met oplegger wist hij de auto van de onwel geworden automobiliste tot stilstand te brengen, meldt de politie.

De chauffeur zag bij Leusden een kleine personenauto slingerend rijden. Hij zag ook dat de bestuurster over haar stuur hing, waardoor hij de indruk had dat ze onwel was geworden. De jonge chauffeur bedacht zich geen moment en stuurde zijn combinatie naar de auto van de vrouw. Voorzichtig duwde hij met zijn vrachtwagen de auto tegen de vangrail. Op deze manier wist hij beide voertuigen tot stilstand te brengen, aldus de politie.

Ziekenhuis

De oudere dame bleek inderdaad onwel. De toegesnelde politie en ambulance medewerkers zijn direct begonnen met reanimatie. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Door het heldhaftige optreden van de chauffeur heeft hij mogelijk het leven van de vrouw gered en een ernstig verkeersongeval voorkomen. De auto, de vrachtauto en de vangrail liepen slechts lichte schade op. Voor de vrachtwagenchauffeur is slachtofferhulp ingeschakeld.

Voorbeeld

De feiten die de politie hier op de eigen website laat zien, tonen aan dat er nog steeds profs langs de weg zitten. Let altijd goed op, blijf van je telefoon af en schroom niet om een beetje schade te veroorzaken wanneer je daarmee erger voorkomt! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-04-2021
Schaffhausen_politie.jpg

Chauffeur ramt Zwitsers politiebureau met laadkraan

Agenten die werkten in het politiebureau van het Zwitserse Schaffhausen kregen onlangs de schrik van…
Nieuws
08-01-2024
Wrak Chevolet K1500

Bob Spooner zwaar gewond

Bob Spooner, de chauffeur van de oude Peterbilt waar we eerder over schreven, is zwaar gewond geraakt bij een ongeval
Nieuws
07-01-2021
iveco_stralis_handrem_spanje.jpg

Koeltrailercombi begint voor zichzelf

Afgelopen weekend parkeerde een chauffeur in het noorden van Spanje zijn trailercombinatie ’s avonds laat op een…