Red Bull DAF van Verspui Trucks mag niet

Geplaatst door

Vorige maand kwam Verspui Trucks met een speciale DAF Red Bull Editie in het nieuws. De komst van de Formule 1 naar Zandvoort en de prestaties van onze held Max Verstappen inspireerden Verspui Trucks tot het maken van deze limited editie.

Het zag er indrukwekkend uit, de donkerblauwe trucks in de kleuren van Red Bull Racing. De trucks haalden massaal de pers en alleen al op de Facebook pagina van Verspui Trucks zelf werd er 200.000 keer naar gekeken. Prachtige reclame voor het merk Red Bull zou je zeggen, maar daar dachten ze heel anders over bij de producent van het energiedrankje.

Je zou verwachten dat zo’n stuk gratis promotie van het merk Red Bull op zijn minst een paar vrijkaartjes voor de Formule 1 op Zandvoort zou opleveren, maar helaas. In plaats daarvan viel er een brief op de mat van een advocatenkantoor. Daarin werd Verspui Trucks gesommeerd om de reclame van de trucks af te halen en alle foto’s en de video te verwijderen van de eigen media.

,,Een teleurstellende reactie want wij hadden het juist positief bedoeld. Uiteraard hebben we gevolg gegeven aan de eisen van Red Bull. We hebben dan ook meteen de logo’s en de merknamen van de trucks gehaald en alle foto’s verwijderd. We werken nu aan een nieuw ontwerp want een special edition blijft het, maar dan met een ander thema’’, zegt een woordvoerder van Verspui.