Nieuws
14-02-2019 | Door Tim de Jong

Transportbedrijf Steenbakkers uit Boxtel heeft onlangs 26 nieuwe DAF trucks besteld. Het gaat om de XF met 450 pk motor. Uit proefritten zou zijn gebleken dat de nieuwe XF met deze motor 7% zuiniger rijdt dan zijn voorganger. Dealer Van Hooft uit Den Bosch tekende voor de levering.

Steenbakkers zet de trucks in voor geconditioneerd transport en voor winkelbevoorrading. Steenbakkers Transport heeft ruim 70 trekkende eenheden en 46 koelvries-opleggers. Er zijn meer dan 100 mensen in dienst, voor een planning die de trucks de klok rond inzet om goederen op tijd volgens afspraak bij de adressen af te leveren. Een discipline waarom het transportbedrijf bekend staat en waaraan ook de huidige uitbreiding is te danken.

Onlangs is de 50e XF Euro 6 afgeleverd, een 450 FT met Super Space Cab. Alle eerdere afgeleverde versies zijn met de lagere Space Cab uitgevoerd. De ervaringen met de nieuwe DAF’s zijn volgens DAF zeer goed en niet alleen qua verbruik. Ook de chauffeurs zouden zeer tevreden zijn over het rijgedrag en het comfort.

‘Bij Steenbakkers Transport kennen we als geen ander de eisen van winkelbevoorrading in de breedste zin van het woord. Want zowel vers, gekoeld en diepvriesproducten worden door onze vrachtauto's bij de winkels dagelijks door heel het land afgeleverd.’

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-07-2020
ESA1.jpg

Opvallende DAF XF 480 voor Marc Wieringa

Transportbedrijf Wieringa V.O.F. uit Delfzijl heeft deze opvallende nieuwe DAF in gebruik genomen. De DAF XF 480…
Nieuws
12-08-2020
1._DAF-XF-FAW-Schalkwijk.jpg

Wendbare DAF XF voor Kemp Schalkwijk

Kemp Schalkwijk BV, specialist in groenvoorziening, landschapsinrichting en boomonderhoud, heeft de primeur. Aan dit…
Nieuws
29-03-2018
Nieuwe_combi_Reining.jpg

Dertig DAF's XF 480 voor Reining

Van lege bierflesjes en hygiëneproducten tot auto-onderdelen, Reining Transport biedt voor diverse sectoren al meer dan…