TruckGP: Belgische gezelligheid op Zolder

Nieuws
15-09-2019 | Door Iep van der Meer

Afgelopen weekend stond het circuit van Zolder in het teken van Truckracing, maar er was veel meer te beleven. Zo was er een fraaie truckshow en een paddock vol met kraampjes en gezelligheid. Er werd gestreden in twee klasses, namelijk die van de Dutch Truck Racing en de wedstrijden van de officiele Europese FIA European Truck Racing organisatie.

Zolder is een leuk circuit en alles is mooi op loopafstand. Het is vooral het open karakter en de gemoedelijkheid die van dit evenement een jaarlijks hoogtepunt maken. En het moet gezegd worden, alles zat ook mee. Het weer was fantastisch en het terrein stond helemaal vol met allerlei kramen met eten, drinken en merchandise. Uiteraard was ook de BIGtruck Truckshop uitgerukt met de evenemententrailer. 

Opvallend is dat Ford Trucks aanwezig was met de F-Max. Ford speelt een prominente rol in de Europese Truckracing en werkt zo aan naamsbekendheid. Ook Renault Trucks en Iveco pakten behoorlijk uit op Zolder met fraaie stands.

Verder was er veel te zien op de paddock bij de teams. Er werd aan alle kanten naarstig gesleuteld aan de racetrucks om ze steeds op tijd klaar te krijgen voor de volgende race. Hier en daar werden behoorlijke stootjes uitgedeeld want het was close racing. Nieuw was de MAN racetruck van Smit Truckracing uit Kampen. Ook deze blauwe MAN kreeg een paar stevige tikken maar de resultaten met deze truck zijn beslist veelbelovend! 

Voor de uitslagen verwijzen we naar de Facebook pagina van DTR Dutch Truck Racing. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…
Nieuws
27-11-2017
bigtruckshop_1.jpg

Eindejaarsactie BIGtruck Truckshop A67!

Even een kadootipje voor de feestdagen. Tot eind dit jaar is het actie in de BIGtruck Truckshop A67! Bestel nu…
Nieuws
09-06-2019
f934a80d-fe54-4329-9cf9-5ce35243d15f2.jpg

Poppy Actie bij BIGtruck Truckshop A67

Deze maand hebben we in de BIGtruck Truckshop A67 de populaire Poppy Jasmijn in de aanbieding. Je kunt twee combinaties…