Tweede viertal CF trekkers voor Lootsma

Nieuws
06-03-2016 | Door Iep van der Meer

Lootsma Tanktransport uit Bolsward kreeg dit weekend de sleutels van een nieuwe DAF CF 440 Space cab trekker. Het is de eerste uit een serie van vier stuks.

Vorig jaar werden er ook al vier identieke trekkers aangeschaft door de Friese tanktransporteur. De trucks zijn volgens exact dezelfde specificaties opgebouwd door DAF trucks dealer BSF in Bolsward.

De vervolgorder maakt de vraag of de eerste vier DAF trucks het goed doen volstrekt overbodig. Met de CF 440 Space Cab heeft Lootsma de optimale mix gevonden tussen comfort, een laag eigen gewicht en een laag brandstofverbruik. De prestaties van de MX11 motor met 440 pk zijn ruim toereikend voor in het internationale tanktransport. Verder blijkt het DAF Transport Efficiency Pakket blijkt in de praktijk zijn vruchten af te werpen volgens Lootsma.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-03-2017
Tiltrans3-1400.jpg

Tiltrans kiest weer voor DAF

Tiltrans uit het Friese Burgum heeft weer zes nieuwe DAF XF Super Space Cab trekkers op de weg gezet. Het gaat in dit geval…
Nieuws
02-08-2016
Dohmen2.JPG

DAF's voor Dohmen

Jan Dohmen BV heeft een serie van tien DAF XF440 4x2 trekkers in gebruik genomen. De trucks worden ingezet voor het vervoer van chemische…
Nieuws
28-08-2020
QuartesNijhofWassink.jpg

Nijhof-Wassink breidt uit in België

In november 2019 zijn het Belgische mengvoederbedrijf Quartes en Agri-Activ (toeleveringsbedrijf aan de akkerbouw)…