Van der Wiel pakt stevig uit

Nieuws
22-10-2015 | Door Iep van der Meer

 

Van der Wiel Transport investeert momenteel behoorlijk. Op de BedrijfsautoRAI staat bijvoorbeeld een nieuwe Ginaf 8x4 WS met een HydroAxle+ vooras en een nieuwe Carnehl kippertrailer. Niet op de RAI maar inmiddels vol in actie zijn vijf nieuwe DAF trekkers.

 

Van der Wiel Transport BV uit Drachten investeert in duurzaamheid met een omvangrijk verjongingsprogramma. De vijf nieuwe DAF-trucks zijn slechts een deel van de totale investering. Eerder werden er al nieuwe Volvo rondhoutcombinaties aangeschaft en voor de komende tijd staan er nog drie Ginaf-trucks in bestelling. Eén daarvan was al te zien tijdens de BedrijfsautoRAI.

 

Klaas van der Wiel: ‘’Wij zijn bezig met een verjonging van onze vloot en daarmee ook een verduurzaming. Wij bewegen ons in een markt die vraagt om kwaliteit en dat betekent dat we ook in het kader van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onze verantwoordelijkheid nemen. Onze klanten zijn veeleisende partijen die de meerwaarde die wij bieden waarderen. Daarbij is de prijs nooit het eerste argument maar uiteraard moeten we voor wat betreft de efficiency wel degelijk in de pas blijven lopen. Deze nieuwe DAF-trucks passen volledig in die strategie. Onze filosofie sluit dan ook naadloos aan bij die van het ‘DAF Transport Efficiency’ programma. Dat wil zeggen schoon en stil en zo efficiënt mogelijk.

 

De DAF-trekkers zijn van het type XF 460 Space Cab met een As-Tronic geautomatiseerde versnellingsbak. Drie trekkers zijn van het FT type, dus als 4x2 trekker. Twee trekkers zijn uitgevoerd als 6x2 met voorloopas en rondom luchtvering. De door Automobielbedrijven ESA in Drachten geleverde trucks zijn uitgerust met hydrauliek units voor het werken met de kipper opleggers van Van der Wiel. De trucks zijn in de bekende Van der Wiel uitvoering afgeleverd en dat betekent compleet met daklampen, luchthoorns, oranje lampjes op het dak en zwaailampen.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-10-2019
VdWiel_6-1400_1.jpg

Tatra voor Van der Wiel Drachten

Tatra timmert stevig aan de weg in Nederland. Inmiddels rijden er al bijna 50 van deze unieke trucks rond en ook Van der…
Nieuws
17-08-2018
JordyBrouwer1.jpg

DAF XF voor Jordy Brouwer

Jordy Brouwer heeft een derde trekker aan zijn vloot toegevoegd. Het gaat om een nieuwe DAF XF480 Super Space Cab. De zwarte…
Nieuws
27-02-2017
Oldenburgerdaf2.jpg

Vijf nieuwe DAF trucks voor Oldenburger

Oldenburger Transport heeft vijf nieuwe DAF XF460 super Space Cab trekkers in gebruik genomen. De trucks werden…